Први тренинг: Оптимално спремни "Змајеви"

Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине у уторак је у тузланском "Мејдану" одрадила први тренинг у току припрема за квалификационе утакмице за Еуробаскет 2017.

Кошарка 26.07.2016 | 18:15
Први тренинг: Оптимално спремни "Змајеви"
Селектор "змајева" Дамир Мулаомеровић задовољан је екипом и рекао је да све иде као што је и планирано.

"Момци су дошли и чека нас више од мјесец дана припрема, а радићемо најбоље што можемо како бисмо и одиграли најбоље. У сваком случају, момци заслужују респект",изјавио је Мулаомеровић, додајући да је задовољан одзивом играча.

У Тузлу би наредних дана требали доћи Един Атић, Немања Гордић и Алекс Ренфро, док ће се Мирза Телетовић и Јусуф Нуркић прикључити почетком августа.

"Кенан Карахоџић ме СМС поруком обавијестио да одустаје од припрема, а приоритет је онај ко буде на тренингу, ко се труди и ко хоће да игра. Ових дана ћемо се упознавати, радићемо на кошаркашком дијелу и кретњама и видјећемо у каквом су момци стању, иако мислим да су дошли оптимално спремни. Не очекујем проблеме и идемо направити најбољи резултат", рекао је Мулаомеровић, додајући да у репрезентацији влада добра атмосфера.

Почетком августа репрезентација БиХ одлази на турнир у Цеље, након чега слиједи турнир у Скопљу, који је према Мулаомеровићевим ријечима врло важан.

"Турнир у Скопљу је најважнији, јер ћемо видјети ко како игра, а временом ћемо смањити списак играча", најавио је Мулаомеровић.

Европско првенство ће 2017. године бити одржано у Румунији, Финској, Турској и Израелу, а репрезентација БиХ играће против Русије и Шведске. Прва утакмица игра се 31. августа у Русији, а 3. септембра БиХ дочекује Швеђане.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар