Рио 2016. - Олимпијско село неспремно дочекало спортисте!

Аустралијски спортисти одбили су да се уселе у Олимпијско село по доласку у Рио де Жанериро, али је организатор брзо реаговао и средио проблем.

Остали спортови 28.07.2016 | 09:45
Рио 2016. - Олимпијско село неспремно дочекало спортисте!
"Озији" су се жалили на услове смештаја и проблеме као што су запушени тоалети, цурење из цеви, штрчање жица за струју.

У међувремену је домаћин направио "фантастичан напредак" па су се Аустралијанци на крају сместили у просторије предвиђене за њихов тим.

Рио има проблема са дочеком спортиста јер по извештају западних медија није у потпуности спреман, али домаћини истичу да више од 600 људи ради без паузе како би средио све проблеме.

Бразил је потрпшио 1,5 милијарди долара на 31 зграду у Селу у којем се налазе и зениски, фудбалски терени, базени, те смештај за око 18.000 спортиста и званичника.

Домаћини су на честе критике Аустралијанаца одговорил ида је Село у Рију лепше о онога у Сиднеју 2000, те да су спремни да ставе и кенгуре "да скачу по околини" како би се осећали као код куће.

Међутим, нису се жалили само Аустралијанци. Представници Новог Зеланда, Италије и Велике Британије су такође имали замерке што није све спремно, а неки од њих су чак самостално ангажовали мајсторе како би се брзо решили кварова.

Представници Међународног олимпијског комитета су истакли да су у питању "мање ствари" и да је то "нормално за све Игре".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар