Мамић шаље новац Србину у затвору

Бивши први човјек Динама из Загреба Здравко Мамић сваког мјесеца шаље око 300 евра Србину са којим се зближио док у притвору у Реметинцу.

Регион 26.07.2016 | 07:37
Мамић шаље новац Србину у затвору
Загребачки Јутарњи наводи да је тај човек Александар Тасић звани Аца (46), један од чланова међународне банде Пинк Пантер. Тасићева породица је недавно боравила код Мамића у гостима.

Наводно се управо на овоме познанству Мамића и Пинк Пантера базира информација о томе како се спрема ликвидација главног државног тужиоца Динка Цвитана и како иза тога стоји Мамић.

Мамић је ту причу изнио на конференцији за новинаре прошле недјеље у загребачком хотелу Шератон рекавши да сада покушавају да му “напакују” да са једном особом са којом је дијелио ћелију ствара организацију која покушава да изврши атентат.

“У затвору сам у соби био с једним Србином, једним Камерунцем и једним Албанцем. Када сам изашао из притвора, рекао сам да ћу им слати по 2.000 куна за кантину док су год у Реметинцу. Врло брзо након мене је отишао тај Камерунац, остала су двојица и ја сам томе Србину и томе Албанцу слао по 2000 куна за кантину. У међувремену је Албанац негдје отишао на издржавање па сам изгубио контакт с њим, Србин је још увијек у Реметинцу и ја му и даље шаљем по 2000 куна за кантину”, испричао је Мамић новинарима и додао да то чини сваког 21. у мјесецу.

У међувремену је, каже, када је изашао из притвора ступио у контакт са супругама и једног и другог затвореника – Србина и Албанаца. Између осталог, рекао је и да је недавно угостио супругу и сина затвореника из Београда.

“Били су моји гости, ја сам их смјестио, ја сам их дочекао и платио њихов боравак, играо се с тим малецким”, испричао је Мамић и додао да је сада од тога створена прича неких, како је рекао, прљавих мозгова који праве причу да са слободе с неким људима у Реметинцу ствара некакву мрежу и спрема атентат на Цвитана и његову породицу.

Мамић, међутим, новинарима није открио ко је човјек из Реметинца. Позивајући се на своја сазнања Јутарњи пише да је ријеч управо о Тасићу.

Тасић је, подсјећа лист, прошле године ухапшен у Загребу с групом криминалаца из Србије, БиХ и Црне Горе, у спектакуларној акцији, а након једногодишњег поступка недавно је на основу Ускокове оптужнице неправоснажно на загребачкоме Жупанијском суду осуђен на три године и три мјесеца затвора.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Игуман

26.07.2016 07:59

Свака част леп гест

ОДГОВОРИТЕ