Шпанци поново декласирали ривала Србије на ОИ, Венецуелу!

Кошаркаши Шпаније други пут у неколико дана декласирали су селекцију Венецуеле, овога пута резултатом 91:55.

Кошарка 26.07.2016 | 08:15
Шпанци поново декласирали ривала Србије на ОИ, Венецуелу!
Шпанци су у Ваљадолиду одиграли још једну веома квалитетну утакмицу и питање победника решили већ у првом делу игре.

После прве четвртине резултат је био 25:11 за изабранике селектора Серђа Скариола и већ тада се наслућивао дебакл Венецуеланаца. На полувремену је било +23, а до краја је предност само расла до коначних разлике.

Баш као и пре неколико дана у Мадриду када је било 80:65, запажену улогу имао је Пау Гасол којем су две ухваћене лопте фалиле за дабл-дабл – 14 поена и 8 скокова. Одличан је био и Никола Миротић са 15 поена и 3 асистенције, док је Серхио Родригес убацио два поена мање.

Шпанци су после два пораза од Литваније стабилизовали форму, па су у понедељак са по 10 поена допринели и Серхио Љуљ и Вили Ернангомес.

Репрезентација Венецуеле, противник Србије на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, није био расположен у нападу – Варгас је био једини двоцифрени са 14 поена, а најбоље га је пратио Кубиљан са 8.

Србија и Венецуела ће се састати у првом колу олимпијског турнира у Рио де Жанеиру, 6. августа. Осим ове две репрезентације, у групи А налазе се још Француска, САД, Кина и Аустралија.

’Црвена фурија’ највећи је фаворит за прво место у групи Б у којој ће играти против Аргентине, Бразила, Литваније, Хрватске и Нигерије.

Кошаркашки турнир на Олимпијским играма на програму је од 6. до 21. августа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар