Паспаљ о дометима Србије у Рију...

Тешко ћемо без Бјелице, форму темпирати за завршницу! Немања Бјелица може да донесе предност но, нажалост, њега нећемо гледати на Играма, а Бобан Марјановић је испричана прича. Иду они који су ту, иду они који су били ту од почетка - истиче Жарко Паспаљ.

Кошарка 29.07.2016 | 13:15
Паспаљ о дометима Србије у Рију...
Србија ће први пут имати представника на олимпијском кошаркашком турниру. У Рију - два, и у мушкој и у женској конкуренцији. Један од наших најбољих кошаркаша Жарко Паспаљ, актуелни потпредседник Олимпијског комитета Србије, у интервјуу за „Блиц“ прича о изостанку Бобана Марјановића и Немање Бјелице, али и даље чврсто верује у тим и истиче да су они који ће носити дрес с националним грбом у Рију довољно спремни за добар резултат.

- Велики је минус то што Бјелица неће играти. Тај човек може да донесе велику предност, уме одлично да креира игру. Нажалост, њега нећемо гледати у Рију. Што се тиче Бобана, то је већ испричана прича. Иду они који су ту, иду они који су били ту од почетка. Они ће сигурно на најбољи начин изнети читав турнир. Радиш с тим што ти је ту, а и више сам него сигуран да је овај избор довољан за добар резултат, а сад шта подразумевамо под добрим резултатом, то је дискутабилно - каже Паспаљ.

Свестан је и капитен чувене генерације Југославије из 1995. да је злато намењено САД-у, али он истиче да за друге две медаље постоји много претендената.

- Ако изузмемо Американце, остале екипе делују релативно изједначене. У утакмицама између њих одлучиваће моменти, или још мање, само један моменат. Заиста је тешко проценити ко ће бити други, а ко трећи. Битно је доћи до праве форме у правом тренутку. Не мора на старту да се запне, већ у утакмицама које одлучују, тада треба темпирати форму.

Паспаљ открива да је за спортисте ипак најбитније да осете читаву атмосферу какву доноси спектакл као што су Олимпијске игре, али и додаје да на тако великим турнирима није могуће предвидети резултат.

- Најпре желим да, кад оду тамо, сви буду здрави. Ово је прилика да осете највеће такмичење које постоји на овој планети и да се покажу најбоље што могу, а то шта ће урадити, свакако није предвидиво. Пресудне ствари су понекад моменти, неке финесе, али потребан је и квалитет, понекад је најбитније показати га у датом тренутку. Велики део посла је обављен, али предстоји још рада. Свима желим пуно среће и успеха! Сигуран сам да на основу овога у протеклих годину дана има много простора за радост и добре резултате - закључио је Паспаљ.

Паспаљ освојио сребро на Играма

Потпредседник Олимпијског комитета Србије Жарко Паспаљ освојио је сребрну медаљу на Олимпијским играма у Атланти 1996. године. Југославија је у борби за злато поражена од Сједињених Америчких Држава.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар