Рио - олимпијско село: Дочек уз клима уређаје и КОНДОМЕ!

Олимпијско село у Рио де Жанеиру отворено је за спортисте који ће се надметати на Играма од 5. августа.

Остали спортови 28.07.2016 | 08:45
Рио - олимпијско село: Дочек уз клима уређаје и КОНДОМЕ!
Комплекс вишеспратница у којима ће бити смештено 11.000 спортиста и 6.000 тренера испрва је називан "обичним" али, како наглашава ЦНН, чим се искорачи на балкон неког од 3.604 апартмана, дах застаје од погледа на базене, тениске терене и бициклистичке стазе.

"Спортисти ће имати све што би само пожелети могли. Никада нисам видео овако нешто, а дуго пратим Игре", рекао је Пол Рамлер из РСГ-а, који снабдева олимпијска села намештајем још од сиднејских надметања 2000. године.

Та 31 зграда са по 17 спратова названа је од стране организатора "град унутар града", јер се у њему налазе и кафетерије које раде нон-стоп, и салони за негу лепоте, чак и цвећаре.

Собе су заиста са основним садржајем: метални кревети, сточићи и ормари који су прављени од рециклираних материјала. Рамлер истиче да је идеја била да се буџет држи на скромном нивоу, те да је читав комплекс саграђен од новца приватника, који се надају да ће продати те бројне станове када се заврше олимпијске игре.

На улазу у олимпијско село налазе се бројни стражари који, сви одреда, имају металне детекторе. Ипак, нешто се разликује у односу на претходне Игре: у собама нема телевизора. Са друге стране, организатори су пред само отварање пристали да уграде клима-уређаје, који испрва нису били планирани јер се очекује свеже, пријатно време током такмичења. Страх од уласка комараца који преносе Зика вирус, ипак је превагнуо.

Како наводи Рамлер, у олимпијском селу је 13.000 WЦ шоља, 275.000 офингера, 18.500 кревета који могу и да се "продуже" због високих спортиста. Оно чега нема су посебни ормарићи са фијокама у којима ће спортисти моћи да држе неки од 450.000 припремљених кондома, односно око 42 по особи колико су организатори припремили за Игре.

"Мислим да ће их држати тик покрај кревета", рекао је Пол Рамлер.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар