Руски спортисти: И да су нам рекли да морамо под заставу МОК-а, сви би и даље знали ко смо!

После одлуке Међународног олимпијског комитета да не изабаци Русију са Игра у Рио де Жанеиру, већ да уз дозволе матичних спортских федерација сваки такмичар може да наступи, ако је прошао независне, међународне допинг контроле, руски олимпијци су одахнули.

Остали спортови 27.07.2016 | 18:45
Руски спортисти: И да су нам рекли да морамо под заставу МОК-а, сви би и даље знали ко смо!
Тако је одбојкашица Татјана Грачева истакла да верује да ће све бити у реду са њеном селекцијом.

"Наш Савез је већ заузео јасан став, треба да учествујемо. И, још од првог тренутка, за тај став добијамо подршку. ФИВБ је једна од првих федерација која нам је јавно пружила подршку. Биће све у реду", верује Грачева.

Са друге стране, Ала Шишкина, која наступа у синхроном пливању, каже да је била спремна да наступа и под заставом МОК-а.

"Ми смо размишљали овако: ако нам кажу 'не можете да учествујете под заставом Русије, већ под заставом Међународног олимпијског комитета', тако бисмо и учинили. Неки кажу да би требало да се такмичимо само под руском тробојком, али је се не бих бунила ни за другачије решење. Просто, ко год би нас гледао, а видео заставу МОК-а, знао би врло добро да смо ми Руси", каже Шишкина.

Први човек руског Олимпијског комитета, Александр Жуков, истакао је да је основни циљ на заседању Ивршног комитета МОК-а испуњен:

"Ја сам заступао позицију Русије. А најважније је да је донета одлука да сви 'чисти' спортисти могу да учествују на Играма под руском заставом. Сада је на федерацијама којима спортисти припадају да дају потврде да нису користили допинг средства. Ми смо се залагали, и ми ћемо се залагати, да одговорност увек буде појединачна, да буду кажњени само прекршиоци. И, не мислим ту само на руске спортисте. Велики је притисак био на челницима МОК-а, али његови челници су ипак саслушали нашу страну и једногласно донели резолуцију какву јесу. Алтернатива томе је била да се забрани свим нашим такмичарима да учествују у Рију", рекао је Жуков.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар