Окупили се и "Змајеви"!

Јучерашњим окупљањем у Тузли почеле су припреме кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине.

Кошарка 26.07.2016 | 14:15
Окупили се и "Змајеви"!
Селектор "змајева" Дамир Мулаомеровић је очекивао долазак већине позваних играча док ће се НБА двојац Јусуф Нуркић и Мирза Телетовић припремама прикључити у августу.

“Већина тима је дошло на припреме јуче, а Нуркић и Телетовић ће се прикључити екипи почетком аугуста јер НБА тако диктира. Најважнији дио припрема ће се одвијати између 7. и 17. августа када ћемо играти и неколико контролних утакмица”, рекао је Мулаомеровић, пренијели су сарајевски медији.

Репрезентација БиХ у Тузли ће радити до почетка августа када је планирана пријатељска утакмица са Словенијом у Цељу, а 7. августа ће наставити припреме у Светом Мартину на Мури, гдје ће се екипи придружити НБА играчи Мирза Телетовић и Јусуф Нуркић.

У Словенији ће такође одиграти турнир на којем ће наступити домаћа селекција, те Белгија и Португал.
Послије Словеније, репрезентација БиХ ће наступити на турниру у Скопљу заједно са селекцијама Македоније, Белгије и Црне Горе.

Повратак у Тузлу планиран је за 20. август и ту ће репрезентација боравити до краја квалификацијског периода.

Репрезентација БиХ ће у квалификацијама за европско првенство играти против Русије и Шведске.

"Знамо чиме ће Руси и Швеђани располагати. Биће веома тешко, али вјерујем да се свима можемо супротставити ако нас заобиђу повреде и ако подигнемо атмосферу на одговарајући ниво. Имаћемо спој искуства и младости тако да сам увјерен да ћемо имати снаге да се носимо с противницима. Руси су фаворити, али ми ћемо у двије утакмице против њих тражити своју шансу да освојимо прво мјесто у групи или да евентуално будемо једна од четири најбоље другопласиране екипе које ће играти Еуробаскет", рекао је Мулаомеровић.

Додаје да бх. кошаркаши нипошто не смију потцијенити репрезентацију Шведске коју с клупе води одлични стратег из БиХ Ведран Боснић, јер је то селекција која је много напредовала, а у свом саставу има неколико играча који наступају за велике шпанске тимове.

Први меч квалификација БиХ ће играти 31. августа у Русији, а 3. септембра дочекује селекцију Шведске. Седам дана касније поново ће играти домаћи меч против Руса, а гостујући сусрет у Шведској је заказан за 14. септембар.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар