Божовић: Меч у Разграду је важнији од реванша!

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да је задатак његових фудбалера победа против Лудогореца.

Фудбал 26.07.2016 | 08:30
Божовић: Меч у Разграду је важнији од реванша!
Он сматра да ће први сусрет бити важнији од реванша у Београду јер ће много тога одредити.

"Ова утакмица је можда важнија од оне што ће се играти у Београду. Ако остваримо добар резултат, то би решило многе ствари. Играћемо онако како знамо и умемо. Тешко да ћемо да се бранимо. Играмо фудбал, на нашим утакмицама увек има голова, које очекујем и сутра", рекао је Божовић на конференцији за новинаре у Разграду.

Звезда ће гостовати Лудогорецу у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Према Божовићевим речима, треба урадити све што је у могућностима играча Звезде да се направи добар резултат, али да неће бити "смак света" ако се то не деси.

"Свака утакмица је прича за себе. Играчи немају никакав притисак јер нико није рекао да ћемо да се пласирамо у Лигу шампиона. Ово уопште није утакмица бити или не бити. Нико неће после ове утакмице да заврши са животом", казао је Божовић.

Како је рекао, евентуалним тријумфом у двомечу са Лудогорецом се његовој екипи указала шанса да игра бар Лигу Европа. "Нисмо имали довољно времена за припрему, али ко нас пита", додао је.

Он је истакао да гласине око евентуалне казне Европске фудбалске уније (УЕФА) због навијачке кореографије на утакмици са Валетом уопште не ремете екипу.

"То ме уопште не ремети, а нисам приметио да ремети играче. Надам се да се то неће десити. Било би много срећних и задовољних, али се надам да тога неће бити", рекао је Божовић.

Тренер црвено-белих је захвалио тренеру Лудогореца Георги Дерменџијев, који је похвално говорио о Звезди као клубу.

"Имамо велики клуб, али треба да буде и велика екипа. Да би се створила велика екипа треба да продје много времена. Потребно је време да се направи састав који може успешно да игра у Лиги шампиона и буде тим за респект", рекао је Божовић.

Утакмица ће се играти вечерас од 20.00 по средњеевропском времену на стадиону Лудогорец арена у Разграду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар