Кошаркаши брусе форму у Аргентини, Ђорђевић циља медаљу!

Кошаркаши Србије отпутовали су у Аргентину на пријатељски турнир и последње провере пред Олимпијске игре у Рију.

Кошарка 25.07.2016 | 22:15
Кошаркаши брусе форму у Аргентини, Ђорђевић циља медаљу!
Селектор Александар Ђорђевић не крије да ће екипа урадити све да се домогне једне од медаља.

Србија ће у аргентинској Кордоби учествовати заједно са домаћом селекцијом, Француском и Хрватском, пре почетка Олимпијских игара.

Изабраници Александра Ђорђевића на ОИ играће у А групи са Француском, САД, Венецуелом, Кином и Аустралијом.

"Људи из Олимпијског комитета Србије су нас припремили како да се понашамо у Бразилу, а ја се надам да имамо права упутства за нашу игру. Лепо ћемо се понашати на Олимпијским играма и на прави начин представљати нашу земљу. Велики је понос што смо у Рију, имамо велике амбиције и "побићемо се за медаљу", рекао је Ђорђевић на конференцији за медије на аеродрому Никола Тесла, уочи пута.

Капитен репрезентације Милош Теодосић рекао је да ће његов тим на прави начин репрезентовати Србију на Олимпијским играма.

"Драго ми је што крећемо пут Аргентине, на последњи турнир пред Рио. Жељни смо утакмица и желимо да представимо Србију у најбољем светлу. Оно што могу да обећам је да ћемо се борити и играти најбољу кошарку. Да ли ће то бити довољно за медаљу? Видећемо... Срећно читавом тиму и видимо се у Рију”, рекао је Теодосић.

Заменик капитена Стефан Марковић сложио се у оцени са Теодосићем и истакао да је ово сан генерације.

"Стигли смо до Олимпијских медаља и онога што смо сви сањали. Идемо степеник по степеник, утакмицу по утакмицу", поручио је искусни плејмејкер Марковић.

Игре у Рију почињу 5. августа, а Србија другог дана игра против Венецуеле.

Србију це на ОИ представљати: Стефан Јовић, Марко Симоновић, Богдан Богдановић, Никола Калинић, Милан Мачван, Стефан Марковић, Немања Недовић, Мирослав Радуљица, Милош Теодосић, Никола Јокић, Владимир Штимац и Стефан Бирцевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар