Радош Бајић завршио снимање "Село гори..."

Пре неколико дана пала је последња клапа најгледаније српске серије којом је, са 101 снимљеном епизодом, трајно завршен највећи продукцијски пројекат РТС-а и "Цонтраст студија".

Забава 25.07.2016 | 11:18
 Радош Бајић завршио снимање "Село гори..."
Први кадар популарних "Баба" снимљен је 6. октобра 2006. године у Врњачкој Бањи. Десет година касније, са 12 нових епизода чије се емитовање на РТС-у очекује половином октобра, јунаци из моравског села Петловац Радашин, Милашин, Драгојло, син Драган, Златана, Радојка, Смиљана, Ђода, Јакоје и други отићи ће у историју.

 Радош Бајић каже да на крају овог пута осећа велику радост и захвалност.

- Нема туге ни сете због краја. Напротив, има радости и поноса. Захвалан сам РТС-у, мојој сјајној екипи, дивним колегама са којима сам радио, а највише гледаоцима чија су ми оданост и љубав дали ветар у леђа и омогућили да реализујем овако велики пројекат. Захвалан сам својој породици без чије сарадње, подршке и помоћи никада не бих изгурао "Село гори", каже за "Блиц" Радош Бајић и додаје да се, без обзира што је ова серија имала највећи досад забележени рејтинг, не брине за њену гледаност у последњој сезони.

- Не оптерећујем се рејтинзима и не желим да се такмичим сам са собом. Знам да ћемо бити веома гледани. Миран сам и спокојан јер смо сваку сцену снимали са великом пажњом упркос чињеници што смо током снимања имали неприлике и трагичне губитке неких од најважнијих људи - каже Бајић и подсећа да је екипа прво остало без Гаге Николића, онда се тешко разболео Мирко Бабић (Драгојло), а затим је изненада умро легендарни Милашин, сјајни Милорад Мандић Манда.

- Као човек и пријатељ, са тако великим губицима носио сам се веома тешко, а као професионалац и редитељ, онако како сам морао. Када у фази снимања један пројекат изгуби два главна глумца, а трећи буде онемогућен да снима, то није хендикеп већ огроман и скоро нерешив проблем. Није било лако, али сам био принуђен да нађем решења са којима ћу успешно причу довести до краја - каже Бајић и обећава да ћемо Манду ипак видети у новим епизодама, као и да ће снимање серије памтити и по лепим стварима.

- Затечен сам обожавањем наше серије. Памтићу огромну подршку људи, сељака, осмехе и спремност да нам се помогне, свуда и на сваком месту где смо снимали, на Космају, у Београду, Крушевцу, селима крај Мораве.

Опроштајна Мандина креација за незаборав

- Судбина је ипак била молећива, па смо пре трагичног пада мог брата "по бабине линије" Милорада Мандића Манде снимили круцијални део његове улоге. Губитак је ненадокнадив, али смо сви у екипи спокојни јер ће 12 нових епизода “Села гори” бити велика опроштајна Мандина креација која ће му омогућити вечност и незаборав - каже Радош Бајић.

Блиц
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар