Роналдо отворио хотел у родном Фуншалу

Кристијано Роналдо, звезда португалске фудбалске репрезентације и Реал Мадрида, отворио је у родном Фуншалу на Мадеири свој хотел "Пестана ЦР7". И не само то – локалне власти су му указале велику част назвавши аеродром по њему.

Забава 24.07.2016 | 09:35
Роналдо отворио хотел у родном Фуншалу
Тако ће од сада ваздушна лука „Санта Катарина“ на Мадеири носити име „Кристијано Роналдо“.

„Мало ми је чудно. Нисам могао ни да замислим да ћу са 31 годином постати хотелијер“, рекао је Роналдо додавши: „Поносан сам што у свом родном граду отварам хотел“.
Овај бутик-хотел има 48 соба и један велики апартман при чему је 25 соба уређено у "ЦР7" стилу, а 23 у "Супериор ЦР7" стилу.


Португалски мајстор с лоптом ће до краја године отворити још један хотел у Лисабону, а током 2017. још два и то у Мадриду и Њујорку.


Процењује се како су укупни трошкови изградње сва четири хотела 75 милиона евра.
„Биће то нова генерација хотела“, објаснио је Дионисио Пестана, Роналдов партнер у овом пројекту.

Службена одлука о преименовању аеродрома донесена је у петак на седници локалних власти. „Желели смо да се одужимо Кристијану за све што је учинио за наше острво и нашу земљу“, рекао је председник регије Мадеира Мигел Албукерки.

Пре три године Роналдо је у Фуншалу отворио и музеј. Отварање музеја је била идеја његовог старијег брата Хуга, који још увек живи у Фуншалу, где има грађевинску фирму. Хуго је и директор музеја "ЦР7".
На идеју је дошао када је боравио код Роналда у Мадриду, видевши да су трофеји неорганизовано раштркани по читавој кући. Одлучено је да буде смештен у петоспратници коју је Роналдо купио четири године раније на брду изнад луке у Фуншалу.

У првих месец дана од отварања, "Мусеу ЦР7" обишло је више од 10.000 посетилаца.

Роналдо је уз Пелеа једини фудбалер на свету који има свој лични музеј. Сада има и свој хотел, а по њему носи име и ваздушна лука.

РТС
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар