"Договорили смо се, а онда је Ћуре рекао..."!

Кандидат за председника Партизана, Ненад Бјековић, прича зашто је у једном моменту деловало да је постигнут договор са Жарком Зечевићем и Иваном Ћурковићем и због чега он није реализован.

Фудбал 24.07.2016 | 16:00
"Договорили смо се, а онда је Ћуре рекао..."!
Узбуркано море у Хумској у једном тренутку, током јуна месеца, нагло се примирило и чинило се да ће црно-бела лађа несметано започети пловидбу ка новим изазовима...

Разговори у Фудбалском савезу Србије почетком месеца и договор две "зараћене" Партизанове струје са предсеедником ФСС Славишом Кокезом и Томиславом Караџићем, допринели су формирању Радне групе, у чији рад су укључени људи из "опозиције" и "позиције". То тело, које је на папиру још увек актуелно, чине: Иван Ћурковић, Миле Јовичић, Жарко Зечевић, Ненад Бјековић, Вељко Одаловић и Слободан Станојевић, док су копредседници тог формираног тела постали МИле Јовичић и Ненад Бјековић.

Нико није ни слутио да ће се море поново подићи и брод опасно заљуљати.

После серије састанака, разговори су настављени, а некадашњи трио Партизана, Зечевић-Бјековић-Ћурковић, договорио је, према речима Бјековића, да некадашњем играчу, тренеру и спортском директору Партизана припадне председничко место, Ћурковићу потпредседничко и да се на неком од наредних окупљања у што скорије време договоре око управног одбора.

Зашто је, упркос договору, све пукло објаснио нам је Бјековић.

Како су текли разговори са "другом страним"? Шта се дешавало?

"Миле Јовичић је приликом последњег разговора код Кокезе рекао: 'Немојте сад да организујемо Скупштину, улазимо у квалификације'. Рачунајући, проћи ћемо Пољаке, ући ћемо у првенство, освојити пар бодова и рећи: 'Ето, резултати нису лоши, зашто да мењамо'. Људи ми замерају што сам то прихватио. Није важно, прихватио сам. Баш као и да не правимо нашу ванредну Скупштину пред Суботицу, дерби... Имао сам велики проблем са људима који стоје иза мене. Хтео сам да се освоји Куп, после да радимо шта хоћемо. У савезу је направљен договор који није испоштован."

У једном моменту деловало је да сте пронашли заједнички језик, а онда опет ништа.

"На последњем састанку у Хумској били смо Одаловић, Станојевић и ја, с друге Ћурковић, Зечевић, Јовичић, Вазура. Јовичић је предложио да седнемо Зека, Ћуре и ја, јер је другачије немогуће направити договор. Рекао је: 'Људи, да пустимо Ненада, Зеку и Ћурета да се договоре. Имају 200 година живота, 150 у Партизану'. Одговорио сам му: 'Ми смо толико, а ти се са својих седам у клубу понашаш као да си 500."

Да ли сте разговарали?

"Јовичић је предложио да се видимо у понедељак, у шест сати. После прекинуте Скупштине до тада се нисам ни видео ни чуо са Зеком, а разговарали смо свакодневно, сваки други дан тренирали заједно на стадиону. У понедељак сам, због утакмице Шпанија - Италија, позвао Зеку да померимо састанак за четири. Знам да њих утакмица толико не интересује. Нашли смо се, казали смо један другом шта имамо. Ћуре је тражио да изнесем предлог. Рекао сам им да добро знају да имамо већину, да не могу да смењују људе, прете, иако они тврде да се ми тиме служимо. Кад нађете једног члана Скупштине да сам му претио и тражио да гласа за мене, истог момента престајем да долазим на стадион. За њих знам да су држали тренере три сата закључане. Па, шта су причали Муји (Мустафи Хасанагићу), Владици (Ковачевићу)...", у даху прича Бјековић и описује како је даље текао разговор.

"Ћуре: 'Добро, прихватамо да ти будеш председник, да седнемо да се договоримо око Управног одбора'. Пребацио на шалу: 'Ајде да направимо владу да буде најбоља за Партизан. Што се мене тиче, можете кад год хоћете да се састанемо и договоримо. Немојте само у четвртак, тад сам са Милетом (Јовичићем) на састанку код Кокезе. Зека: 'Хајде да то буде у суботу у 11 сати'", наставља Бјековић.

"Међутим, Кокеза ме је позвао у међувремену и померио састанак јер је био гост Војводине у Црној гори. Померили смо договор за понедељак. У среду сам имао састанак с људима из мог тима, када се појавио Муја и рекао ми: 'Шта оно новине пише, кажу да нема никаквог договора?' Мислим, Миле нешто из Пољске, не сматрам га озбиљно. Затим ме позове и Вукадиновић: 'Ненаде, шта ово читам у Журналу?' Замолим једног вашег колегу да позове Ћурета и пита га да ли је истина да је изјавио да нема договора. После два сата добијем одговор и прочитам да је изјавио да није било никакве приче. То изјави човек с којим сам три године био у соби, деца нам се и дан данас друже. Не могу да верујем! Сутрадан сам назвао Зеку и рекао му: 'Не долазим на тај састанак, са мном се нико неће зајебавати'!"

Сада сте у рату са пријатељима?

"Нисам заратио... Зека ми је и даље пријатељ. Заратио сам са њима, условно, пре годину и по, кад су довели ове људе у клуб. Није ми одговарала њихова идеја, концепција... Зека је био идејни творац зборова, то је највећи скандал у историји Партизана! Нисам ниједном речју коментарисао и нападао Зеку или Ћурета да су ме издали. Свако јутро долазим на стадион и у рент-а-кару код пријатеља попијем кафу. Није им пало напамет да ме позову горе. Подржавао сам их, желео сам да направимо резултат, кад је дошао Милинковић за тренера, све је то функционисало добро до Стеауе. Пре Борисов су помислилин да је свет њихов. Нико им није требао, па ни Ненад Бјековић. После пораза су полудели, увидели да је све то било вештачки. Неки су отишли, неки остали уз клуб због интереса".

Били сте са Милетом Јовичићем у истом тиму пред чувене зоборве и Скупштину у децембру 2014.

"Миле је био у нашем тиму, једног дана је прешао на другу страну, убеђивао и мене да то учиним. Обећано му је да ће Ћурковић да изгура причу годину дана, а онда се повуче, а он ускочи."

Да ли је била његова одлука да се кандидује за Председника?

"Мислим да му је речено..."

Из Суботице?

"Претпостављам..."

Толе Караџић?

"Увек се он помиње... Један дан има амбицију да буде председник, други дан нема. Лепо је мало изаћи из Суботице у Београд."

Прича се да Недићи желе само да вас искористе да дођу у клуб, а после да вас отерају...

"Да, победимо, па Ненад након извесног времена оде... Нема благе везе! И са Зеком сам се свађао три пута дневно, али у интересу Партизана. Када завршимо и расправимо останемо пријатељи, изађемо с јединственим ставом. То је њихов проблем, у последњих годину дана четири пута су хтели да ме позову у клуб да им помогнем. Али увек је био неко који је сматрао да са мном не може ништа да се ради, јер хоћу за све да се питам., што није тачно! Не мислим да сам најпаметнији, да све знам, али они знају - да од њих много више знам", завршио је Бјековић причу око односа и превирања у Партизану.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар