Томићу, а гдје је и шта је са Грегором Балажицом?!

Словенац на прве две такмичарске утакмице у новој сезони није био ни на клупи. На припремама био у првом плану.

Фудбал 24.07.2016 | 10:00
Томићу, а гдје је и шта је са Грегором Балажицом?!
Тренер Партизана Иван Томић је на припремама у Пољској уигравао Грегора Балажица у тандему са Седериком Гогуом и деловало је да ће Словенац сигунро бити део штоперског тандема када почну такмичарске утакмице.

Али...

Већ у првом мечу против Заглембја у Београду га није било у екипи која је истрчала на терен, чак ни на клупи. Његово место заузео је перспективни 18-годишњи Никола Миленковић, фудбалер са минималним искуством играња у Суперлиги, док у Европи никада није био чак ни резерва "парног ваљка".

За Балажица се није нашло место ни у авиону за Пољску. Стручни штаб на искусног штопера није рачунао ни за реванш у Лубину.

Шта се догодило и како је могуће да фудбалер који је на већини утакмица током лета уиграван као примарно решење на позицији штопера одједном "испадне" из тима и не буде чак ни резерва?

Словенац је демантовао информацију да је одбио продужетак уговора, који му истиче у децембру. Спекулисало се да је управо његово "не" на понуду црно-белих да парафира нови уговор био глвни разлога због чега не игра.

"Није тачно да сам одбио нови уговор. Нико са мном из клуба није разговарао о опацији да продужим уговор", рекао је за МОНДО Балажиц.

И Словенац је изненађен што није био у плану за дуеле са Пољацима.

"Тренер ми је у Пољској на припремама рекао да је много задовољан како радим и играм и да озбиљно рачуна на мене. Али, на томе се завршило", објаснио је стамени штопер.

Балажиц је током припрема више пута напоменуо да се опоравио од тешке повреде колена и да је потпуно спреман да на терену помогне саиграчима. Словеначки фудбалер истицао је да се ужелео фудбала и да једва чека да се врати на терен.

Очигледно да ће морати још да сачека...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар