Требиње: Шопинг центар за Дубровчане

Поред тога што Требиње важи за једно од најпосјећенијих туристичких дестинација у Републици Српској, центар источне Херцеговине постао је куповни центар за становнике сусједних земаља, Хрватске и Црне Горе,  који у тај град масовно долазе због нижих цијена прехрамбених производа, текстилне и акцизне робе.

Република Српска 23.07.2016 | 21:05
Требиње: Шопинг центар за Дубровчане
Требињска пијаца један је од заштитних знакова града на Требишњици, а током цијеле године преплављена је становницима Хрватске и Црне Горе.

Најчешће долазе Дубровчани и грађани Херцег Новог, али нису ријетки ни посјетиоци из Котора, Никшића и Подгорице, чији је масовнији долазак примјетан током викенда и уочи празника, а најчешће купују на требињској пијаци сир, кајмак, суво месо, воће и поврће.

Из Дубровника у шопинг долазе како становници тог града, тако и туристи јер све им је много јефтиније. 

Чести гости Требиња су и Новљани, а кажу да не долазе само због шопинга већ и због пријатњих људи у Требињу.

Трговци на требињској пијаци кажу да на све муштерије гледају исто, а да они који долазе са стране највише траже домаће производе.

Након шопинга гости из околних градова најчешће одлазе у требињске ресторане,  који су такође знатно јефтинији него у њиховим градовима.

БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бањалука

23.07.2016 21:29

Требиње је у пуном сјају... провео сам пар дана прошле седмице и науживао се. Градоначелник и његов тим људи су направили изузетан посао. Свака вам част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

24.07.2016 11:12

Да није нас могао би градоначелник свирати у трубу, заједно са својим тимом.

Name

игор

24.07.2016 18:12

Требиње је прелијепо.Свима топло препоруцујем,Био сам 12 дана и било је прелијепо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињке

25.07.2016 09:11

Зато ми Требињци цекамо на границном прелазу у Хрватску по 3х у одласку и по 3х у повратку. Оцигледно је да им нисмо добро досли.