Дортмунд довео "пола" репрезентације - и Гомез!

Тим са "Вестфалена" направио страшан тим. Имали су три важна одласка, али су уз помоћ савршеног прелазног рока, чини се, све то надоместили и можда буду још бољи наредне сезоне.

Фудбал 25.07.2016 | 21:00
Дортмунд довео "пола" репрезентације - и Гомез!
Политичка ситуација у Турској уплашила је Марија Гомеза који се преко свог профила на Фацебооку захвалио навијачима Бешикташа на разумевању и поручио им да се неће вратити у Бешикташ за који је играо претходне сезоне.

Он се тако вратио у своју Фиорентину, али се ни тамо неће дуго задржати.

Према писању турског "Хуријета" искусни нападач договорио је сарадњу са Борусијом Дортмунд, па ће тако наредне сезоне покушати да понови форму из "црно-белог" у дресу "црно-жутог" тима.

Марио Гомез (31) се није снашао у Италији, али је зато у Турској, где је коначно играо без повреде, успео да упише 28 голова на 41 утакмици, што је било довољно и за повратак у репрезентацију Немачке за коју је играо на минулом европском првенству.

За претходних седам дана Гомез је већ трећи репрезентативац "панцера" који стиже у Дортмунд пошто су раније дошли повратник Марио Геце (Бајерн) иАндре Ширле (Волфзбург). Осим њих тим се појачао и сјајним Усманом Дембелеом, Микелом Мерином, Себастијаном Родеом, Рафаелом Гереиром, Марком Бартром и Емреом Мором.

Искусни нападач шпанског порекла је у каријери сем Бешикташа и Фиорентине наступао и за Штутгарт и Бајерн, па ће тако бити већ трећи играч који је носио дрес љутог ривала из Минхена.

Пре њега су то били Марио Геце, који је ипак дете Борусије, и Себастијан Роде који је провео две године на "Алијанц Арени" али није успео да се наметне услед велике конкуренције.

Питање је само да ли ће Марио Гомез наредне сезоне предводити напад Дортмунда или ће бити "подршка" Пјеру-Емерику Обамејангу за кога су заинтересовани сви већи клубови попут Манчестер ситија, Реал Мадрида, Пари сен Жермена...

Габонац има још две године уговора са Дортмундом, али имали су и Илкај Гундоган, Матс Хумелс и Хенрик Мхитарјан...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар