Скочио наталитет у Данској

Наталитет у Данској расте захваљујући серији кампања које позивају Данце да чешће воде љубав.

Занимљивости 23.07.2016 | 11:58
Скочио наталитет у Данској
Компанија Спиес Травел “отворила је сезону” рекламом са слоганом “Уради то за маму” у септембру прошле године, апелујући да млади људи што пре стварају потомство, како би својим родитељима приуштили унучиће.

“Дански систем је под великим притиском. Не рађа се довољно беба и то нас све брине. Ипак, они који највише брину су мајке, које можда никада неће дочекати унуче”, кажу у реклами која приказује старију жену како машта о будућим унуцима.

Недуго потом, Град Копенхаген је и сам покренуо своју кампању, позивајући људе да размисле о плодности. Чак је и на националној телевизији емитован програм под називом “Кналд фор Данмарк”, што значи “Је*ите се за Данску”.

Девет месеци касније, извештаји сугеришу да су кампање уродиле плодом и да у Данској влада прави бејби бум, будући да је рођено 1.200 беба више него прошлог лета.

Данска је већ деценијама једна од земаља Европе са најнижим природним прираштајем. Поред тога, просечне године у којима парови у Данској добијају децу су 29,1, што је пет година више него што је био случај 1970.



Б 92
фото: yоу тубе

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јасно

26.07.2016 21:43

Они хоће више етничких Данаца. На споту нема трага од других па нити од Кинеза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таксират

27.07.2016 10:13

Тацно и паметно. Неке насе старе и јаце истоцне земље које су у доброј мјери остале 'цисте', имају у најмању руку мање проблема у дрзави. Само то је привремено одгадјање краја крају уопсте: једног дана це Југ ипак прогутати Сјевер ако прије тога нека друга катастрофа не унисти свијет или га мозда освоје Зути. Несхватљиво је како се наивно понасају водеци људи најјацих земаља.