Маринине дјевојке сигурне против Туркиња!

Женска кошаркашка репрезентација Србије победила је Турску са 60:53 у првој од две пријатељске утакмице у оквиру припрема за Олимпијске игре.

Кошарка 23.07.2016 | 12:00
Маринине дјевојке сигурне против Туркиња!
Изабранице Марине Маљковић су током целе утакмице у Хали спортова Ранко Жеравица. контролисале резултат, али су и Туркиње знале да припрете.

Одлучујућу предност српске кошаркашице оствариле су у трећој четвртини, а иако су се гошће потом пробудиле, до преокрета нису могле.

Најефикаснија у тријумфу Србије била је Соња Петровић са 12 поена, док је Тамара Радочај додала осам. Три кошаркашице уписале су по седам поена – Јелена Миловановић, Ана Дабовић и Данијел Пејџ.

На другој страни, Бахар Чалар је имала 14 поена, један више од Ларе Сандерс.

Петровићева и млађа од сестара Дабовић су се тек пре два дана прикључиле репрезентацији због обавеза у женској НБА, али су без обзира на то имале изузетно запажене партије.

"Понашамо се као да сутра идемо у Рио. Ниједна играчица није играла преко 20 минута, јер смо као тим имали комплетно три тренинга. Ана и Соња ће морати да надокнаде две недеље, мораће 24 часа да буду посвећене кошарци, још се нису навикле на временску разлику. Сви радимо да бисмо елиминисали проблем који тренутно имамо, верујем да ће професионализмом то успети да премосте. Остале девојке се боре за улазак у тим, имају још једну утакмицу, али адреналин расте пред Олимпијске игре. Важно је да смо победиле сада када смо комплетне", истакла је селекторка Србије Марина Маљковић.

Наредну утакмицу кошаркашице Србије и Турске играју у суботу од 19 часова, такође у Хали спортова Ранко Жеравица.

Олимпијске игре у Рио де Жанеиру на програму су од 5. до 21. августа, а кошаркашице прву утакмицу играју 7. августа против Шпаније.

Србија – Турска 60:53 (20:15, 10:10, 20:14, 10:14)

Србија: Радочај 8, Петровић 12, Чађо 6, Крњић 4, Јовановић 2, Миловановић 7, Бутулија, Ајдуковић 2, Шкорић, М. Дабовић 3, А.Дабовић 7, Пејџ 7, Црвендакић 2, Станковић.

Турска: Чакир, Џанитез 6, Демирок, Демирмен 1, Кимјачи Олу 7, Чалар 14, Албен 4, Сандерс 13, Џора 2, Унер 4, Сењурек 2, Билич, Урал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар