Ивица Илиев: Спреман сам да одем!

Спортски директор црно-белих каже да је спреман да напусти функцију у Партизану ако неко од одговорних сматра да је крив за неуспех у квалификацијама за Лигу Европе.

Фудбал 23.07.2016 | 14:30
Ивица Илиев: Спреман сам да одем!
Путуј Европо...

Песма која се ретко слушала у Хумској током лета, овог јула одзвања зидинама фудбалског здања Партизана. Црно-бели што су играли европске утакмице ове године, играли су. Такмичење у квалификацијама за Лигу Европе завршили су већ на првој препреци.

Спортски директор Ивица Илиев тешко је поднео елиминацију и неуспех "парног ваљка".

На питање да ли је спреман да преузме одговорност и напусти функцију, упркос томе што је утисак да је током лета одрадио добар посао и практично испунио већину жеља стгручног штаба, одговара:

"Што се мене тиче, ако неко мисли да сам крив, нека се анализира, спреман сам да пунудим мандат. Нека процене да ли сам добро радио или нисам. Ако се процени да сам кривац, најмањи је проблем да одем. Ако неко каже да сам радио лоше и изнесе аргументе - одлазим", рекао је Илиев.

Оперативац црно-белих каже да је прелазни рок завршен још у јуну, што се у прошлости ретко дешавало.

"Спреман сам да слушам и критике и похвале. Сви мисле да је добар прелазни рок. И прва утакмица је то показала. Можда ће и будућност то потврдити. Ова једна утакмица нас је избацила из Европе. Постављају се питања за сваког од нас и спреман сам да одговорим на сва и да прихватим све што одлучи клуб", не бежи од одговорности Илиев.

Ако се на састанцима буде одлучивало о судбини Ивана Томића на клупи Партизана, Илиев нема дилему.

"Гласаћу за Ивана, дефинитивно. Неко сам ко има визију Партизана и желим стабилност. Видите на којем је нивоу било, а на којем је сада. Нормално је да треба доза срећа. У првој утакмици да смо дали три гола причали бисмо бајке. Не може тренер да да гол, погађали смо пречке и тако се наместило. Поента је у игри и филозофији, преданости и разумевању Партизана", рекао је млади директор.

Илиев се слаже да је Партизан у реваншу био лош.

"Велики и ненадани ударац за нас. Свако је урадио оно што је до њега и што треба да уради. Имали смо екипу на време, припреме урађене феноменално, прва утакмица је била на невиђеном нивоу. Шта је разлог зашто смо стали после првих пет десет минута реванша - не знам. Окренуло се све, нисмо личили на себе, увучени смо у њихов систем дугих лопту, прекида... Не знам како су успели, али то је био једини начин да нам парирају. Ми нисмо изгубили него смо играли нерешено и пенали, који су луртрија, су одлучили. Много смо пута добијали тако, а понекад и губили", става је Илиев.

Елиминација из Европе у јулу - реалност Партизана или не?

"Судбина малих земаља које зависе од једне утакмице. Заглембје је екипа за четвтро коло, да смо играли против слабије екипе подизали бисмо ниво самопоуздање. На полувремену утакмице у Пољској са њиховим председником сам причао у шали да ћемо оног ко нас је извукао да изрибамо, јер обе екипе заслужују да играју у наставку такмичења. Живот мора да иде даље и фудбал мора да иде даље".

Али, неко мора да преузме одговорност.

"То није спорно. Не могу никога да стављам под знак питања због ове утамице. Мислим да је рађено добро у претходном периоду. Сигурно постоји већа и мања одговореност за неуспех. Знам да ће бити притисак сада и прихватам то. У Србији је увек тако да се сече преко колена. Погледајте смао пример одбојкаша. Кад се нисмо пласирали на Олимпијске игре сви су видели леђа селектору, чак је и сам хтео да оде, али су људи препознали његов рад и освојили смо Светску лигу први пут у животу", пореди Илиев и наставља:

"Фудбал је нешто друго, али притисак је исти. Спреман сам да се анализира мој рад, а за друге нећу да причам. Јесте јуче било неких пропуста, али ми смо нашу шансу пропустили у Београду."

Сада се говори и о лошој атмосфери у свлачионици.

"Нисам осетио негативну атмосферу у екипи. Имали су самопоуздање и веру...

Леонардо, најскупљи фудбалер Партизана, и велико појачање, против Пољака није одиграо ни минут.

"Леонардо има уговор на три године, ово је прва година, нека покаже шта зна и нека се припреми за следећу годину. Имамо пример од комишија прошле године нису играли Европу, али су њихови странци направили добру сезону. Сада и он може да се докаже. Ипак, остаје жал што нисмо имали њега у овој утамици", повукао је Ивица Илиев.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јбте зна ли се овдје ред...

23.07.2016 12:55

Замисли резиме...ако неко мисли да сам крив...јок ето крива моја покојна баба сто је довела струцњаке и дебиле у клуб...па имас ли ти и ти твоји крелци, који су те довели да им будес потрцко, имало образа....

ОДГОВОРИТЕ