Илиев: Управа није крива! Није ни Томић! Сјетите се Звезде и Николе Грбића!

„Нажалост, таоци смо резултата, прихавтамо све критке, али не може један меч да буде питање живота и смрти“, истиче спортски директор Партизана, преузимајући на своја плећа одговорност за елиминацију из Европе.

Фудбал 22.07.2016 | 20:30
Илиев: Управа није крива! Није ни Томић! Сјетите се Звезде и Николе Грбића!
У Хумској стање редовно. Дан после елиминације из Лиге Европе и огромне мрље на тек започету сезону, све је у Партизану као што је било јуче. Без назнака да ће се променити сутра.

Навијачи су бесни, поједини траже оставке челника тренера, али Иван Томић, засад наставља рад, припремајући екипу за прво коло Суперлиге и гостовање Бачкој у Новом Саду (недеља, 19 часова ТВ Аренаспорт 1). Утисак је да не страхује за статус, јер његов први надређени - Ивица Илиев - сматра да би актуелни тренер требало да остане на клупи.

Спортски директор црно-белих у разговору за МОЗЗАРТ Спорт додаје да нема разлога повлачити радиклане потезе ни кад су у питању руководиоци клуба.

На наше - шта ћете да радите - Илиев је смиреним гласом одговорио:

„Добро питање“.

Који секунд касније додао је:

„Наставља се рад управе и људи који воде клуб“.

У анализи урађеног откако је преузео функцију спортског директора и разлога елиминације од пољског представника, Илиев је, у своје име, говорио и о одговорности.

Најпре о руководиоцима.

„Сматрам да људи из управе немају ниједну дозу одоворности за овај резултат. Учинили су све, подржали спортски сектор у свим намерама. Изашли у сусрет свакој жељи. Моје мишљење је да су они мирни. Нису се ниједног часа мешали у посао струке, нису били негативни, обезбедили су услове за врхунски рад, што им је и обавеза. Све како би требало да буде. Зато остаје горчина. Неко је стварно одрадио све, а на крају се то није материјализовало само игром судбине или пуке среће“, каже Илиев.

Затим о себи и функцији коју обавља.

„Још на представљану сам рекао да ћу за свој рад преузети одговорност. Неко сам ко је прихвата максимално. Тако је и сад. Истовремено, волео бих да се анализира како сам одрадио прелазни рок. Овај и онај зимус. Да се држимо чињеница. Знамо шта су људи причали пре само осам дана, после првог меча са Заглебјем. Како само тад одиграли. Остао је жал што је највећа звезда коју смо довели, Леонардо, стигао непосредно пред двомеч. У свакој другој ситуацији Бразилца бисмо користили тек од четврте рунде квалификација, у којој би нам Пољаци можда били ривал, јер су по снази баш то: противник за плеј-оф. Подсећам, нисмо поражени, али нисмо ни прошли. Испали смо на пенале“.

Мало и о Ивану Томићу, његовој одговорности за то што је Партизан остао без Европе, прилике за зараду, шансе да повећа играчима цену на тржишту, навијачима обезбеди неки спектакл у Београду...

„Сто посто стојим иза тренера. Аргументи за такву тезу су да нам је тим непрекидно напредовао, у техничком, тактичком и морланом смислу, откако је Томић сео на клупу. Надоградили смо се. За претходних шест месеци Иван је остварио једино што је могао, освоји је куп, завршио као други у првенству. И сад је припремио тим на врхунски начин, прва утакмица са Пољацима ја показатељ како би Партизан требало да изгледа. Нажалост, таоци смо резултата. Прихавтамо критке. Оправдане су, међутим, нисам човек који ће после једне лошије утакмице да ломи преко колена. Не може један меч да буде питање живота и смрти. То би било буртално. Сурово“.

Питали смо Илиева, ако, као што каже, није крива управа, ни Томић, како Партизан може даље са истим људима са којима је испао из Европе. У трагању за одговором директор црно-белих, који је једини од свих смогао снаге да преузме одговорност, вратио је време годину дана уназад и на дешавања у комшилуку.

„Не волим да поредим клубове, али прошле године Црвена звезда је на сличан начин и у слично време завршила такмичење у Европи, а онда са истим тренером освојила титулу. Ни црвено-белима тад није играо Уго Вијеира, као сад нама Леонардо, па је остао лидер екипе, што исто очекујемо од бразилског везисте. Клуб, једноставно, мора да настави да живи. Мора се даље. Видели смо на нашем примеру из прошле сезоне шта доносе учестале промене на клупи. Ништа. Мора, ваљда, да постоји нека клупска и тренерска константа. Ево, шта би било да је Звезда тад променила све?“

На то питање одговорили смо подсећањем да су сви утицајнији управе на стадиону „Рајко Митић“ у августу, после два везана ремија у првенству, поднели оставке, да би се касније на функцији одржао само генерани директор Звездан Терзић.

„Оставке као оставке... Поднели су их, па неке нису усвојене и на крају је испало добро за тај клуб. Други, још свежији, је пример наших одбојакаша. Са истим селектором ништа вредно пажње нисмо урадили на Првенству Европе, пропустили смо да изборимо пласман на Олимпијске игре, али су људу у Савезу схватили да Никола Грбић има квалитет и да зна посао. Требало му је само дати времена. Добио га је и онда нас све учинио поносним, освајањем Светске лиге. То је показатељ да би требало имати вере у започети пројекат“, закључио јеИвица Илиев.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар