"Мртво море" у Хумској!

Дан после дебакла у Пољској, на стадиону Партизана, очекивано, суморна атмосфера. На стадиону тек по који службеник. Вазура понавља: "Европа није приоритет".

Фудбал 22.07.2016 | 17:00
"Мртво море" у Хумској!
Партизан је претрпео један од најтежих европских удараца у својој историји (а није да их није било) и већ на самом старту квалификација за Лигу Европе стао.

"Парни ваљак" је заглибио у муљ из којег ће бити потребно доста времена да се извуче.

У петак пре подне и у раним поподневним часовима на стадиону на Топчидерском брду - нигде живе душе! Лако је кад се побеђује, тада су сви ту, али треба бити достојанствен и у поразу.

Новинари су некако успели да "извуку" неколико реченица из уста генералног директора Милоша Вазуре, али телефонским путем.

"Понављам, Европа није приоритет", рекао је Вазура данас и поново изазвао чуђење.

Да ли је могуће да генерални директор који највише брине о финансијама клуба изговара овакву реченицу? Управо та Европе била је заслужна што је Партизан прошле сезоне имао, колико-толико, пуну касу.

Да се претходних година и деценије, паметније пословало, домаћински, да се новац није расписао, да се нису многи "уграђивали" у трансфере, да се поједини таленти нису продавали будзашто (а за Андрију Живковића направљен најштетинији уговор у историји клуба!), Партизан би, врло вероватно, могао да игра запаженију улогу у Европи.

Али, то је оно "ШББКББ" (шта би било, кад би било). Сада је реалност Партизана да, осим сталне продаје својих играча, МОРА да игра Европу, између осталог, и да би преживео. Уосталом, управо то је 5. маја 2015. године изјавио члан нове управе која је дошла у клуб, задужен за финансије, Иван Маричић.

Партизан МОРА да напада Европу, тачније да проба да је нападне и због спортског аспекта, јер због чега се игра фудбал ако не због голова, победа, резултата, успеха? Нико не каже да је пролаз загарантован, али ако се игра храбро, отворено, и ако се ЗНА, онда су и шансе веће.

Партизан увек има захтевне навијаче који знају да награде труд, борбу и пре свега офанзивну игру - па шта буде. Управо је прошлосезонско издање црно-белих у Лиги Европе био, какав-такав, мелем на рану и оног "исторјског" заостатка за Црвеном звездом у првенству.

У четвртак увече Партизан је био све супротно од онога што траже навијачи. Кривац или кривци су очигледни. 

Пре свега тога, треба изаћи пред јавност, навијаче и мушки рећи, одговарати на питања. А не овако...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар