Онима који одустану од Турске биће враћено 95% уплаћеног новца

Туристима из Србије који одустану од летовања у Турској биће враћено 95 одсто уплаћеног аранжмана, а они који одлуче да летују у тој држави то ће моћи да ураде, договорено је јуче на састанку представника Ер Србије и Националне асоцијације туристичких агенција (Јута).

Србија 22.07.2016 | 07:30
Онима који одустану од Турске биће враћено 95% уплаћеног новца
"Сутра лети један авион, а у суботу два и за сада је то тако... видећемо од следеће седмице каква ће бити даља ситуација", рекао је агенцији Бета потпредседник Управног одбора Јуте Милан Лаиновић.

Он је навео и да је на састанку Јуте са Ер Србијом договорено да туристичке агенције могу да откажу авионе Ер Србије "без пенала, што значи без икаквих трошкова и да, ако хоће да наставе да лете (ангажују авионе) то могу и да ураде".

"Тако ће да буде у наредном периоду, односно док се нешто другачије не реши. То значи да у овом тренутку путници који хоће да откажу аранжмане то могу могу да ураде а задржавају им се само они реални, односно кумулативни трошкови од пет одсто", рекао је Лаиновић.

Он је објаснио да то значи да ће путнику који је аранжман платио 1.000 евра бити враћено 950 евра, односно да ће му на име кумулативни трошкова бити наплаћено 50 евра.

Лаиновић је рекао и да је остављено туристима да сами одлуче да ли ће летовати и да највећи проблем није био у враћању новца већ у преусмеравању на друге дестинације.

"Није проблем да се људима врати новац. Највећи проблем је на које дестинације преусмерити људе јер је велика попуњеност капацитета и веома је тешко да надјете места, поготово за новац који су уплатили за летовање у Турској у хотелу са пет звездица", рекао је он.

Лаиновић је додао и да је путницима остављена могућност да сами донесу одлуку и да ће туристичке агенције које су чланице ЈУТЕ испунити договор постигнут на састанку са Ер Србијом.

Он је додао и да је до састанка дошло јер министарства трговине и туризма и спољних послова Србије нису донела званичну препоруку о путовању српских туриста у Турску, после уводјења ванредног стања у тој земљи.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар