Почео девети Демофест

Три дана испуњена музиком и разноврсним дешавањима...

Република Српска 21.07.2016 | 16:30
Почео девети Демофест
Конференцијом за медије одржаном у бањалучком Дому омладине, у четвртак, 21. јула, званично је почео девети Демофест. Одмах потом, отворене су и двије изложбе, као први фестивалски садржаји који су представљени публици.

"Нажалост, у претходном периоду су угашени бројни бањалучки фестивали, од Краткофила па до Фластера, као најскоријег примјера. Због тога осјећамо још већи терет и још већу обавезу да успијемо. Ове године смо понудили највише што можемо, у складу са буџетом којим располажемо, и надамо се да ће сви уживати у ова три дана, јер нам је сваки вид подршке значајан", истакла је том прилико Бранкица Јанковић, директорица Демофеста.

Ђорђе Мишић, извршни директор за маркетинг и продају у компанији м:тел, која је пријатељ фестивала од његовог покретања, рекао је да има велика очекивања од овогодишњег Демофеста.

"Од деветог Демофеста очекујем да ће, као и сваке године, подићи љествицу очекивања са још више људи, јос бољим наступима демо бендова, а и да ће се компанија м:тел, као деветогодишњи пријатељ фестивала, још боље представити. Медији ће имати разлог више да сјајно пишу, јер смо, у сарадњи са организаторима, одлучили да ове године мало покренемо и мотивишемо наше музичко новинарство, јер је оно врло битно за промоцију роцк музике. Први пут ће бити награђен један роцк новинар или новинарка за своје ауторско дјело, а награда ће бити лаптоп", најавио је Мишић.

Генерални спонзор фестивала је Нектар пиво, бренд Бањалучке пиваре, а Ницхолас Пеннy, директор ове компаније, изразио је задовољство поновним уједињењем Нектар пива и Демофеста.

"Осјећамо да је ова комбинација сигуран знак да је Бањалука самоувјерена у сопственој промоцији, али и промоцији својих брендова. Бањалука је током љета дивно мјесто, а Демофест је одлична прилика за привлачење људи, нарочито оних млађе доби, у овај град. Ово је значајно за локалну економију, јер туристи доносе новац, али и због унапријеђења свеукупне слике нашег града и државе позитивним примјерима. Желимо да повежемо наш бренд са добрим временима и лијепим упосменама. Због тога видимо Демофест као идеалну промоцију Нектар пива", навео је Пеннy.

Уз Демофест је и ове године компанија Хуаwеи, чији је паметни телефон Хуаwеи П9, креиран у сарадњи са компанијом Леица, официјелни телефон фестивала.

"Драго ми је што је Хуаwеи поново на Демофесту, јер је то јасан знак да се наставља и развија сарадња између једног од највећих фестивала на Балкану и једног од највећих произвођача паметних телефона у свијету", казао је Далибор Ритан, цоунтрy манагер компаније Хуаwеи за БиХ.

На конференцији је најављено и да ће током фестивала бити прикупљан и рециклиран пластични отпад, у склопу сарадње са Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС. У питању ће бити наставак друштвено одговорних активности, започетих донацијом кухињске опреме Угоститељској школи у Бањалуци, у сарадњи са компанијом Металац.

Након званичног отварања фестивала, отворене су и двије изложбе – изложба музичких експоната под називом "Рок музеј" те фотографска изложба "Тотал Еxпериенце", аутора Бојана Васиљевића.

Дневни програм Демофеста се наставља филмом "Јадранка", који ће бити приказан у Дому омладине у 17 часова, а на истом мјесту у 17.30 почеће радионица удараљки. Капије Кастела ће бити отворене од 20 часова.

У такмичарском програму Демофеста наступиће 33 бенда, док ће у ревијалном дијелу свирати Мандо Диао, Дуб Пистолс, Тхе Систерс оф Мерцy, Бомбај штампа, Хладно пиво, Коља и Гробовласници, ЗАА, Норд, С.К.А. и Резерве.

Све информације о фестивалу доступне су на wеб страници www.демофест.орг, као и званичној Фацебоок страници, на адреси фацебоок.цом/Демофест.

Извор: Прессрс.ба

Коментари / 0

Оставите коментар