Соња: Злато на ОИ за САД, 11 екипа је у борби за финале!

Кошаркашица Србије Соња Петровић рекла је да је на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру златна медаља "резервисана" за селекцију САД.

Кошарка 30.07.2016 | 09:15
Соња: Злато на ОИ за САД, 11 екипа је у борби за финале!
Петровићева је додала да ће се 11 тимова борити за преостале две медаље.

"Очекивања су велика, али је конкуренција прејака. Ми смо препоносне смо што смо се квалификовале, то нам је био циљ. За нас је реалност и циљ да покушамо да уђемо у четвртфинале, а одатле је све другачије...", рекла је Петровић гостујући на телевизији Н1.

Србија прву утакмицу на Олимпијским играма у Рију игра 7. августа против Шпаније, а противнице у групи су још и Канада, САД, Кина и Сенегал.

"Кошарка је специфична дисциплина где се зна да злато иде Америци, нису изгубиле утакмицу 10 година. Ми се никога не бојимо, верујем да можемо да играмо са сваким. Међутим, испада да се 11 земаља бори за две медаље и то је специфична ситуација. Сматрам да је реалност да уђемо у четвртфинале, а после тога... Ми смо и на Европском првенству играле најбоље кад је било најпотребније", рекла је Петровић.

Петровић је навела да су све играчице веома узбуђене пред одлазак у Рио.

"Еуфорија влада. Питање је да ли ћемо након ове, бити у прилици да наступимо на некој Олимпијади. Стварно сам је огромна част и спремне смо да се прикажемо у најбољем светлу", навела је Соња Петровић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар