Видео: Циришки студети оборили свјетски рекорд у убрзању!

Ко би рекао да ова мала зујалица налик на Ф1 болид убрзава до 100 километара на час чак пола секунде брже од моћног Поршеовог „918 спајдера“!

Остали спортови 22.07.2016 | 18:15
Видео: Циришки студети оборили свјетски рекорд у убрзању!
Рекло би се студентска посла, али није баш тако. Академија мотоспорта из Цириха АМЗ, и група од 30 студената успела је да направи конструкторски подвиг. Наиме студенти су успешно конструисали болид с којим су оборили рекорд у убрзању од 0 до 100 километара за час, и то на дистанци мањој од 30 метара.

Нови рекорд сада припада само 168 килограма тешком возилу и износи 1,513 секунди за убрзање до 100 км/ч. Колико је брза студентска играчкица најбоље се види из податка који су постављени на Википедију. Наиме званично најбржи аутомобил у производњи је Поршеов „918 спајдер“ који је од овог студентског пројекта спорији за око пола секунде.

Минијатурни болид покреће 200 коњских снага које ослобађају 1.700 њутнметара обртног момента. Да би све ишло толико брзо конструисан је систем преноса снаге који редукује вучну сили за сваки точак понаособ. Тако је створена хармонична целина која буквално једе асфалт, а при том због електричног погона не загађује животну околину.

Тако је испало да пред групицом студената капу доле морају да скину сви звучни светски произвођачи спортских аутомобила чије машине су неоспорно употребљивије, привлачније, али на жалост спорије од студентске зујалице.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар