Драма у Лондону, лажна узбуна у Бриселу

У Лондону је у току евакуација централног градског парка због сумњивог пакета, јављају британски медији. И у Бриселу била драма, али због сумњиво обученог мушкарца.

Свијет 20.07.2016 | 21:20
Драма у Лондону, лажна узбуна у Бриселу
У Лондону је у току евакуација у Кенсингтон гарденс парку, преноси Дејли стар. Стотине људи биле су у парку и уживале у лепом и сунчаном времену у тренутку када је избила паника. Инцидент је пријављен у непосредној близини Кенсингтон палате - у ком живе војвода и војвоткиња од Кембриџа.

Британски Индепендент, са друге стране извештава о драми која се одвијала у Бриселу, где је велики број полицајаца успео да под контролу стави мушакрца који носи "дугачки мантил из ког вире жице".

Фотографије са лица места приказивали су полицајце који држе уперено оружје у човека који клечи са рукама подигнутим увис.

Полиција је рекла је осумњичени "под контролом", али није ухапшен.

Испоставило се да је узбуна била лажна, а "терориста" обичан студент који се необично обукао.

Портпарол полиције каже да је полицијји било сумњиво зашто човеко носи мантил по врелом дану и да су због тога стручњнаци за експлозиве проверилии сумњивца.

Овај инцидент се догодио дан уочи прославе Дана државности Белгије, при чему је безбедност повећана због предстојеће свечаности.

Велико подручје око трга Моне је окружила полиција, а околне продавнице су евакуисане.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар