Пјанић убједљиво најскупљи фудбалер БиХ!

Нове тржишне вриједности: Пјанић са 38 милиона евра убједљиво најскупљи фудбалер БиХ.

Фудбал 26.07.2016 | 21:30
Пјанић убједљиво најскупљи фудбалер БиХ!
Миралем Пјанић убједљиво је најскупљи босанскохерцеговачки фудбалер према најновијим истраживањима тржишних вриједности играча које је спровео специјализовани њемачки портал Трансфермаркт.

Нови првотимац Јувентуса, у који је овог љета стигао из Роме, процјењује се на 38 милиона евра и цијена му је скочила за три милиона.

Капитен фудбалске репрезентације БиХ, Един Џеко, иза себе има једну од лошијих сезона посљедњих година, па је и процијењен на три милиона евра мање него раније, те сада "кошта" 12 милиона.

На тржишту исту цијену има и Асмир Беговић, замјеник капитена БиХ и голман Челсија. Цијена је пала и Ервину Зукановићу, новом играчу Аталанте, такође, дојучерашњем фудбалеру Роме. Умјесто досадашњих четири милиона евра сад је процијењен на 3,8. И Емир Спахић, бивши бх. капитен и ветеран ХСВ-а слабије котира на фудбалском тржишту, па је његова цијена спала са 1,5 на милион евра.

Значајан напредак забиљежио је млади нападач загребачког Динама Армин Хоџић. Прије посљедњег класифицирања коштао је милион, а сада поред његовог имена стоји четири пута већи новчани износ. Един Вишћа, фудбалер Истанбула са 6,75 милиона евра напредовао је за милион.

Укупно 29 играча са посљедњег списка селектора Мехмеда Баждаревића за пријатељску утакмицу са Шпанијом (1:3) играној у Ст. Галену крајем маја и наступ на Кирин купу у Јапану, којег је БиХ освојила 7. јуна ове године, заједно вриједе 111,38 милиона евра.

Пјанић сам вриједи више од трећине екипе. За најскупљег фудбалера Премијер лиге БиХ у сезони 2015/2016. године одређен је репрезентативац БиХ и играч Сарајева Харис Дуљевић. Његова цијена је са милион порасла на 1,6 милиона евра.

У 12 клубова друштва најбољих регистрована су 304 професионалца.

Заједно коштају 68,88 милиона евра. Најскупљу екипу има Сарајево (12,4 милиона евра), слиједе Жељезничар (8,83), Слобода (8,45), Зрињски (8,15), док је Витез најјефтинији тим Премијер лиге БиХ (2,43).

Извор: Анадолија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

секи

26.07.2016 20:04

.Цудим се да нема коментара.

ОДГОВОРИТЕ