Двије трећине грађана жели промјену власти

Кандидат за начелника општине Фоча Здравко Крсмановић представио је данас резултате истраживања јавног мњења, према којима би 51 одсто анкетираних лица гласало да он буде први човјек општине.

Република Српска 20.07.2016 | 22:44
Двије трећине грађана жели промјену власти
Истраживање за Независни демократски институт обавио је "Ипсос" из Сарајева, од 10. до 25. јуна, а њиме је обухваћено 1.500 грађана Фоче.

Крсмановић, који је потпредсједник НДП-а, нагласио је да је истраживање показало да 74 одсто Фочака жели промјену локалне власти, те да исти проценат испитаних сматра да је незапосленост највећи проблем становника ове општине.

"Фоча је специфична јер три највеће политичке партије - СДС, СНСД и ДНС држе власт у општини, а након четири године њихове владавине двије трећине грађана жели промјену", навео је Крсмановић, који је и посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Он је истакао да је велики број људи неопредијељен за коју политичку партију ће гласати, те да СНСД, НДП и СДС имају подршку од по 10 одсто испитаних, а ПДП и ДНС по шест одсто.

"Људи још нису видјели програме и чекају да их странке представе, док су им кандидати познати", рекао је Крсмановић, који се, због забране НДП-у од ЦИК-а БиХ, кандидовао испред СРС Републике Српске.

Он каже да ће резултати истраживања послужити НДП-у за израду програма, у којем ће приоритет бити рјешавање незапослености, подстицаји за запошљавање и сарадња са компанијама које од раније показују заинтересованост за улагања.

Према истраживању које је представио Крсмановић, а које је обављено "лицем у лице" и путем телефона, за актуелног начелника општине Фоча Радисава Машића гласало би 16 одсто испитаних.

Истраживање је обављено прије званичне објаве кандидата, па је бирачима, умјесто Миливоја Достића, испред СДС-а понуђен Вукан Станковић, за којег се опредијелило шест одсто, а испред СНСД-а Синиша Голијанин, којег би подржало седам одсто анкетираних.

Извор: СРНА

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Лија

20.07.2016 12:24

Свакако, али да на власт опет не дођу слични теби и свим онима који се кроз политику вуку деценијама. Млади и образовани људи нажалост не могу доћи до изражаја од вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Букајиц р

20.07.2016 13:08

Ма какав Крсмановиц стара лопурда, нека иде у Сарајево и нека га босњаци подрзе јер Срби сигурно неце.

Name

роле

20.07.2016 12:24

То у твојој куци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

фоча

20.07.2016 12:26

Оно Крсмановић би два мандата, чини ми се. Изградио јест у Фочи, дебело је задужио. Аутобуска, није власништво Фоче. Ко зна у октобру. Није ни Крсмановић запослио ништа више од ове актуелне власти. Нека побиједи најбољи!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

20.07.2016 12:28

То мајсторе

ОДГОВОРИТЕ
Name

фочак

20.07.2016 12:29

Вратио је Машић дугове за четири године што је Здравко оставио. Сад је ко воли, нек изволи. Видимо се у октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фочак

20.07.2016 12:56

Велики број грађана очекује Крсмановића за начелника. Што се тиче Владе и предсједника РС-а, никад неће ни доћи ни дати динар за Фочу док је Крсмановић на власти. Бук Бијела никад неће почети, то је прича пред изборе. Исти Крсмановић је опструисао за вријеме свог мандата изградњу Бук Бијеле. Нових радних мјеста нема, јер неће нико уложити никакву инвестицију у Фочу. Све опет почиње од Владе РС-а. Са срећом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

виде

20.07.2016 13:27

Потребна је смјена генерација,што прије то боље!! Промјене свакако али не у виду бивших и потрошених... Нажалост опет се кандидују исти,до када???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоланда

20.07.2016 13:37

Није никаква тајна да онај ко наручи и плати истраживање (анкету) за узварат добије податке који њему одговарају.Вјерујем да је тако и у овом случају, а правио резултати знаће се на предстојећим изборима.

Name

КП дом

20.07.2016 13:43

Волио бих да Синишу Голијанин буде начелник Фоче! Каква би то сцена била кад би га СИПА изводила из општине с лисицама на рукама! Добро се сељачина накрала и још има политичке амбиције!?? цццц...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србиње

20.07.2016 15:26

Садасња власт у Фоци Сдс-Снсд-Днс-Сп задузила опстину 10 милиона, ниста нису заврсили, истјерали 30 сиротиње да би напримали своје дезертере. БРЕЗОВА МЕТЛА У ОКТОБРУ!

ОДГОВОРИТЕ