ЛШ: Црвена Звезда - Валета 2:1, реакције...

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић задовољан је резултатом, није у потпуности игром, али није забринут после двомеча са Валетом. Фудбалери Црвене звезде истакли су грешке и слабу концентрацију после меча са Валетом.

Фудбал 20.07.2016 | 10:30
ЛШ: Црвена Звезда - Валета 2:1, реакције...
Црвено-бели су са две победе од по 2:1 после преокрета прошли тима с Малте и изборили треће коло квалификација за Лигу шампиона.

"Нема лаких противника, унапред добијених утамица. Морамо боље, требамо боље, биће боље. Али никоме нисам обећао Лигу шампиона. Не брине ме ништа. Ја се уопште не нервирам. Ово нам је тек друга заједничка утакмица", рекао је Божовић.

Валета је као и у првом мечу повела у првом делу меча, голом у 11. минуту после корнера, да би црвено-бели изједначили преко Мичела Доналда ударцем са 20 метара у 30. минуту, а славила поготком Александра Катаија у 76.

"Примили смо гол из прекида иако смо физички, супериорнији што се тиче висине. Десила се грешка која нас је психолошки пореметила. Фибел је требало да га држи, сударио се са Рендулићем. Дешава се. Тешко смо се вратили у утакмицу, имали смо среће да Доналд постигне фатастичан погодак. Мислим да је тренутно најважније да смо победили и прошли даље", истакао је тренер Звезде.

Невидљиви Вијеира

"Углавном се трудимо да пробијемо по боку. Ту је најлакше проћи и центрирати. Требало је да буде још играча тамо поред њега. Наравно да нисам задовољан, али биће боље", анализирао је Божовић велики број некорисних центаршутева.

Фудбалери Црвене звезде истакли су грешке и слабу концентрацију после меча са Валетом.

Црвено-бели су славили 2:1 после преокрета и прошли у треће коло квалификација за Лигу шампиона, али су Малтежани имали неколико зицера после грешака домаћих играча.

Славољуб Срнић је истакао да пропусти које су црвено-бели имали не смеју да се понове у наредним мечевима.

"Било је тешко, види се да нисмо уиграни. Пропусти против Валете не смеју да се понове против Лудогореца. Радићемо на исправљању грешака. Највећи проблем су нам били контранапади, а они имају брзе играче. Доста су нас намучили", рекао је Срнић.

Следећи ривал Звезде је бугарски шампион Лудогорец, који је у двомечу био бољи од подгоричке Младости са укупних 5:0.

"Знамо какав је Лудогорец тим, биће тешко против њих, улажу много новца у играче. Значило би нам и играње у Лиги Европе. Морамо добро да се спремимо за њих: Морамо бити много концентрисанији. Због тога хоћемо да се што боље уиграмо против Напретка на старту Суперлиге", закључио је Срнић.

Концентрацију као проблем навео је и стрелац изједначујућ поготка Мичел Доналд.

"Имали смо много грешака и проблеме са концентрацијом. Не само одбрана, него цела екипа. У свим линијама тима. Можемо да будемо задовољни јер смо победили обе утакмице. Имамо проблем са концентрацијом, али у Бугарској идемо у борбу. Чини ми се да нас потцењују. Али видећемо на терену", истакао је Доналд.

Стрелац победоносног гола Александар Катаи сматра да су проблеми против Валете можда и добри за екипу.

"Ово је можда добро да се отрезнимо и да схватимо да морамо боље. Имали смо среће сто нису дали други гол. Грешили смо, мада они нису тако слаби као што изгледају на први поглед. Чекали су нас. Видећемо како ће то изгледати у Бугарској. Лудогорец је јак тим, клуб много улаже", закључио је Катаи.

Звезда дочекује тим из Крушевца у првом колу СЛ 23. јула, а први меч са Лудогорецом на програму је 26. или 27. јула у Разграду. Реванш је седам дана касније.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар