Видео - Квалификације за ЛШ: Ред Бул и Копенхаген сигурни...!

Салцбург сигуран: Бериша чека своје Албанце! Даље иде и Динамо из Тбилисија. Павловић најавио шестицу Копенхагена, Иванићу отворен пут до групне фазе, АПОЕЛ дрхтао скоро сат! Шериф није успео...

Фудбал 19.07.2016 | 22:15
Видео - Квалификације за ЛШ: Ред Бул и Копенхаген сигурни...!
Разлика у класи је, ипак, дошла до изражаја. Ред Бул Салцбург је довољно моћан тим да преброди муке из првог меча и после реванша у Летонији резервише улазницу за треће коло квалификација за Лигу шампиона. Првак Аустрије у против Лијепаје славио 2:0 и укупним резултатом 3:0 прошао у наредну рунду.

Салцбург је до тријумфа стигао релативно лако. Тачније, знатнмо лакше нео пре седам дана кад је противника сломио тек у 88. минуту. Овога пута Валон Бериша је у 33. крунисао сјајну тимску акцију и закуцао лопту под пречку, па је већ тад могло да се претпостави ко ће даље.

Гости су контролисали ритам, затим преко Дабура постигли гол који је поништен због офсајда, да би новајлија Бразилац Бернардо погодио са 25 метара даљи угао.

У наредном  колу Салцбург ће играти са бољим из двомеча Ференцварош (Мађарска) - Партизани (Албанија). У првом мечу било је 1:1.



У треће коло квалификација за Лигу шампиона пласирао се и Динамо из Тбилисија. Грузини су рутински одиграли реванш са јерменским Алашкертом и после 2:0 на свом резултатом 1:1 прошли даље.

Динамо ће у наредној рунди на мегдан имењаку, али из Загреба, под условом да Хрвати сутра сачувају 2:1 против Вардара.



Сви фаворити - прошли. После Слацбурга и Динама из Тбилисија, у трећем колу квалификација за Лигу шампиона су још и Хапоел Бер Шева (Израел), АПОЕЛ (Кипар), БАТЕ Борисов (Белорусија) и Копенхаген (Данска). Реч је о тимовима који су већ после првих 90 минута имали предност, а вечерас су то само валоризовали.

Најубедљивији је био Копенхаген. На Паркен стадиону самлео је нејаки Крусејдерс - 6:0. После 3:0 прошлог уторка, серију голова отворио је нови нападач екипе Сталеа Солбакена,Андрија Павловић у 15. минуту, до краја првог дела аутогол је постигао Мичел (45+1), после акције у којој је учествовао доскорашњи нападач Чукаричког, да би у наставку погађали још Корнелијус (48, 76), Фалк (58) и Грегус (68), чији је мат из слободног ударца био и најефектнији. Следећи ривал Копенхагена је румунска Астра.



Најтежи посао вечерас имао је АПОЕЛ. Морао је добро првак Кипра да се презноји како би избацио велшки ТНС. Гости су одолевали све до 54. минута, али тад је на сцену ступио капитен тима из Никозије, Нектаријос Александру. Прво је постигао гол, затим, у 73. асистирао Сотерију за 2:0, да би после прекршаја на Де Висентијем у надокнади времена прецизан извођач једанаестерца био управо аргентински везиста. АПОЕЛ ће у наредном колу вероватно на Розенборг.



Потенцијални српски репрезентативац Мирко Иванић играо је за БАТЕ Борисов од 54. минута гостовања у Финској, где је Белоруски шампион погоцима Карницкија у 15. и Риоса у 29. лако стекао предност од 2:0. Могао је да дозволи луксуз у виду изједначења (Нгуеукам 44, Риски 61), недовољно да угрози предност из првог дуела. БАТЕ ће на бољег из двомеча Хафнарфјордур - Дандалк.



Шериф у Тираспољу није успео да надокнади гол минуса из првог меча (2:3), па је даље отишао Хапоел из Бер Шеве, коме ће наредни ривал бити Олимпијакос. У дресу молдавског представника 90 минута на позицији штопера одиграо је Вујадин Савић.



КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА, ДРУГО КОЛО, РЕВАНШ МЕЧЕВИ

Уторак:

Алашкерт (Јерменија) - Динамо Тбилиси (Грузија) 1:1, први меч 0:2
Лијепаја (Летонија) - Салцбург (Аустрија) 0:2, први меч 0:1
АПОЕЛ (Кипар) - ТНС (Велс) 3:0, први меч 0:0
Шериф (Молдавија) - Хапоел Бер Шева (Израел) 0:0, први меч 2:3
СЈК (Финска) - БАТЕ Борисов (Белорусија) 2:2, први меч 0:2
Копенхаген (Данска) - Крусејдерс (Северна Ирска) 6:0, први меч 3:0
Црвена звезда (Србија) - Валета (Малта), први меч 2:1
Легија (Пољска) - Зрински (БиХ), први меч 1:1
Младост (Црна Гора) - Лудогорец (Бугарска), први меч 0:2

Среда:

16.00 Астана (Казахстан) - Жалгирис (Литванија), први меч 0:0
18.00 Дуделанж (Луксембург) - Карабаг (Азербејџан), први меч 0:2
19.15 Норчепинг (Шведска) - Розенборг (Норвешка), први меч 1:3
19.30 Ференцварош (Мађарска) - Партизани (Албанија), први меч 1:1
20.15 Тренчин (Словачка) - Олимпија (Словенија), први меч 4:3
20.45 Селтик (Шкотска) - Линколн (Гибралтар), први меч 0:1
20.45 Динамо Загреб (Хрватска) - Вардар (Македонија), први меч 2:1
21.15 Хафнарфјордур (Исланд) - Дандалк (Република Ирска), први меч  1:1

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар