Капитен ''Делфина'', Живко Гоцић о Рију: Зика вирус нам не може ништа!

Србија није успела да освоји престижни ватерполо турнир у Бору, али оно главно, Олимпијске игре у Рију, тек долази. И капитен "делфина" Живко Гоцић верује у успех.

Остали спортови 20.07.2016 | 21:15
Капитен ''Делфина'', Живко Гоцић о Рију: Зика вирус нам не може ништа!
Иако је увек међу главним фаворитима, наша земља нема олимпијско злато у ватерполу од 1988. године. Сада сви очекују да коначно прекинете тај пост.

- Морам да вас исправим јер је 1988. била Југославија. Имамо испред себе циљ који нам помаже да све подносимо са осмехом на лицу - каже капитен наших “делфина” Живко Гоцић за „Блиц“.

Рекли смо наша земља?

- Наша земља постоји од 2006. и на последње две олимпијске игре није успела да освоји златну медаљу. Ту људи греше и ту се ствара додатни притисак који нама не смета толико, већ се стиче утисак да то неко други жели више од нас. То нема везе са истином, и хоћу да објасним да нико не жели више од нас да освоји олимпијске игре. Да ли ћемо успети зависи од хиљаду фактора. Ми ћемо дати све од себе и као и до сада ићи на победу у сваком мечу.

Бојите ли се зика вируса?

- Пратим шта се дешава, али се не бојим зика вируса. У последњих месец и по сам се информисао и видим да то није ништа страшно. Једино може да представља проблем за плод наших лепших половина, па ћемо повести рачуна. Не би требало да буде никаквих проблема.

Понећете спрејове за комарце?

- Наравно, носимо све што буде требало. Сигуран сам да ће људи из ОКС да нас информишу како треба да се понашамо, али не обраћам пажњу за зика вирус.

У Пекингу и Лондону сте играли сигурно до полуфинала, а онда поклекли и остали без борбе за злато. Бојите ли се да ће то да се понови у Рију?

- Нема чега да се бојимо. Ми се бавимо спортом и не постоји нико ко је сигуран победник. Ми тако размишљамо. Може да се деси да изгубимо у четвртфиналу, полуфиналу и финалу, а ми ћемо се трудити да до тога не дође. Опет понављам да ће о медаљама одлучивати много фактора, а ја се надам да ће сада ићи нама наруку - закључио је Гоцић.

Страх у спорту не постоји

Да ли сте после толико златних медаља стекли утисак да вас се противници плаше?

- Не бих рекао. Могуће да нас се плаше, али сам недавно рекао да у спорту страх не постоји. Има екипа са којима се игра лакше и које ти леже. У последње две године смо остварили одличне резултате и мислим да остале репрезентације увек против нас одиграју за нијансу боље и мотивисаније.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар