Одлучено: Ивана носи заставу Србије у Рију!

Олимпијска вицешампионка у стрељаштву из Лондона Ивана Максимовић Анђушић носиће заставу Србије на свечаној церемонији отварања Олимпијских игара у Рију.

Остали спортови 19.07.2016 | 14:15
Одлучено: Ивана носи заставу Србије у Рију!
Репрезентативки Србије у стрељаштву Ивани Анђушић Максимовић указана је посебна част. Она ће биће барјактар Србије на отварању Олимпијских игара у Рију, саопштио је ОКС.

Одлука је донета на седници Извршног одбора Олимпијског комитета Србије, а на предлог Спортске комисије ОКС.

У саопштењу стоји да је Спортска комисија формирала предлог на основу номинација спортиста од стране националних спортских савеза који ће имати своје представнике на Олимпијским играма у Рију. У обзир су узети само они спортисти који ће у тренутку отварања бити у Рио де Жанеиру.

Ивана Анђушић Максимовић освојила је сребрну медаљу у дицсиплини малокалибарска пушка тростав на претходним Олимпијским играма у Лондону, 2012. године.

Олимпијске игре у Рију одржаће се од 5. до 21. августа.

Званични дефиле делегација са свим учесницима, на којем ће Србију предводити Ивана Анђушић Максимовић са заставом, биће организован 5. августа на стадиону Маракана у 20 сати по локалном времену.

На прошлим Олимпијским играма у Лондону заставу Србије на отварању носио је најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

Ивана Максимовић Анђушић изјавила је да је поносна што је изабрана да носи заставу Србије на отварању Олимпијских игара у Рију

Српска репрезентативка у стрељаштву обећала је да ће учинити све да освоји нову медаљу.

Максимовићева је пре четири године у Лондону освојила сребррну медаљу у гађању МК пушком, што је била јубиларна 100. медаља Србије.

"Јако сам срећна и веома поносна што сам баш ја изабрана да носим заставу. То је за мене посебна част, јер сам се нашла међу изабраним спортистима који су пре мене носили српски барјак. Достојанствено ћу представљати земљу, прво ћу на отварању носити заставу, а онда пробати да освојим једну или две медаље", рекла је Максимовићева за Блиц.

На претходним Играма у Лондону на церемонији отварања заставу Србије носио је Новак Ђоковић, а у Пекингу 2008. године бајрактар је била Јасна Шекарић.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар