Већина пучиста су албанског поријекла

Већина војних старешина који су учествовали у покушају државног удара у Турској албанског су порекла, пишу албански портали, преноси Блиц.

Свијет 19.07.2016 | 12:57
Већина пучиста су албанског поријекла
Од укупно 29 ухапшених генерала и пуковника чак 25 су албанског порекла, међу којима бивши командант ваздухопловних снага Турске, генерал Акин Озтурк и командант Друге армије генерал Адем Худути, који воде порекло са Косова.

Међу главноосумњиченима за државни удар је и пилот Јусуф Курт, који је срушио руски авион, а који је пореклом из села Букороц код Призрена.

Један од организатора војног удара је и генерал-потпуковник Метин Идил, који је, такође, албанског порекла.

Албански портали наводе да је Худути пре преузимања команде над турском Другом армијом командовао јединицама на граници са Русијом и Грчком, те да је био и на челу турских снага у Авганистану.

Худути је рођен у Речану, у близини Призрена, а његова породица преселила се у Турску када је имао пет година, док је Озтурк пореклом из Косовске Митровице.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Па зато

19.07.2016 12:09

Сто Су Албанци Америцке пудлице, и раде ста Америка казе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луцкy

19.07.2016 12:30

Албанци у свакој држави гдје живе насилно мијењају власт (Србија,Македонија и Турска). Тако ће дати и Швајцарцима код којих су се већ добро намножили. Ако икад ико упропасти Швицарску - то ће бити Шиптари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

уг

19.07.2016 13:40

Швицарска је следећа . Напримали су се шиптара нај више у европи и свима дали пасоше . Доћиће им главе .

ОДГОВОРИТЕ