Холивудска прича Кристијана Роналда

Извесни Алберт Фантрау, Португалац из Лисабона, најзаслужнији је што је Кристијано Роналдо постао један од најбољих играча планете.

Свијет 18.07.2016 | 20:15
Холивудска прича Кристијана Роналда
Њему је ас Реал Мадрида посветио трофеј првака Европе освојен пре осам дана са Португалом, али и претходне три титуле из Лиге шампиона. Јер да није било Фантрауа, ко зна како би се одвијала каријера Кристијана Роналда.

Поникли у Мадеири
Њих двојица су као дванаестогодишњаци послати из Мадеире на пробу у лисабонски Спортинг. Тамо им је речено да ће у академију славног клуба бити примљен онај ко буде дао више голова на контролној утакмици. Шта се даље дешавало, описао је сам Роналдо.

"Победили смо тог дана 3:0. Постигао сам први гол, после је Алберт главом дао други, али трећи је посебна прича..." рекао је Роналдо и наставио:

"Трчали смо ка голу, Алберт је изашао један на један са голманом, обишао га и све што је требало да уради било је да смести лопту у мрежу. Он је уместо тога додао лопту мени и ја сам погодио. Тако сам и примљен у Спортингову академију. Када сам га након утакмице питао зашто је то урадио, рекао ми је зато што сам бољи од њега. Зато Алберту дугујем све што сам урадио у каријери."


Мадеира је наводно тада дуговала Спортингу 22.500 евра, а како није имала новац да измири дуговање, понудила је "лавовима" Роналда. Ови су сматрали да је то превисока цена за клинца од 12 година, па је прво морао да прође поменути контролни меч.

За Фантрауа је јавност први пут сазнала 2014. године, кад је Роналдо после победе над Атлетико Мадридом у финалу (4:1), отрчао до трибине и поклонио дрес човеку који је седео у првом реду. Потом га је Кристијано извео на терен, срдачно су се загрлили, а тада непознати мушкарац је на терену славио титулу са "краљевским клубом".


Фудбалер Реал Мадрида касније је новинарима објаснио с ким је поделио радост и колико је Фантрау заслужан за његову каријеру.

Има све у животу
Кад су шпански и португалски медији потом пронашли Алберта, он им је потврдио Роналдову причу о проби у Спортингу из Лисабона. Без имало горчине рекао им је да његова фудбалска каријера завршена после те асистенције Роналду и да је скоро целог живота био незапослен.

Новинари су га, у чуду, упитали:

"Одакле вам онда оволика кућа и моћан аутомобил, а кажете да сте незапослени? Делујете као богат човек, водите рачуна и о својој породици. Одакле вам новац?"

Фантрау је само кратко одговорио:

"Све то ми је дао мој пријатељ Роналдо!"

Извор:

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ладна Попара

18.07.2016 19:22

Ако ово није новинарска патка онда је овај Роналдо стварно велики цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младенбаки75гмаил

18.07.2016 19:28

Краљ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

18.07.2016 20:31

Легенда