Да ли нам то слиједи забрана за СВЕ руске спортисте на ОИ?!

Међународни олимпијски комитет објавио врло оштро саопштење из кога су поједини медији у свету закључили да би могло да се догоди најгоре по руске олимпијце!

Остали спортови 19.07.2016 | 09:45
Да ли нам то слиједи забрана за СВЕ руске спортисте на ОИ?!
Мање од три недеље пре почетка Олимпијских игара у Рио де Жанеиру могло би да се догоди да на њима не гледамо НИЈЕДНОГ руског спортисту!

Међународни олимпијски комитет (МОК) данас је поручио да ће донети "најригорозније могуће санкције", након што је добио извештај о раду надлежних московских органа за које постоје докази, како се наводи у саопштењу, да су прикривали позитивне допинг тестове спортиста у многим спортовима током Зимских олимпијских игара у Сочију. 

У саопштењу се, истина, не објављује шта те санкције подразумевају и да ли ће се, можда, забрана која је већ изречена појединим спортистима из Русије (атлетичари, дизачи тегова) односити на све спортисте из те земље.

"Независна истрага Светске антидопинг агенције (WАДА) открила је шокантне и до сада незабележене нападе на интегритет спорта и Олимпијских игара", наводи се у писаној изјави председника МОК-а Томаса Баха и наставља: "Стога, МОК неће оклевати да донесе најригорозније могуће санкције против било ког појединца и организације".

Према наводима појединих медија, WАДА је затражила од МОК-а да размотри ЗАБРАНУ учешћа на Олимпијским играма за СВЕ спортисте из Русије. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар