НСРС ДНС-ов полигон за запошљавање

Предсједник Народне скупштине представио је резултате рада парламента.Недељко Чубриловић врло је задовољан урађеним у посљедњих пола године. Чубриловић тврди и да је од када је он дошао на мјесто предсједника парламента запослено осам нових радника. Наши извори тврде да је тај број ближи бројци од двадесет и да се углавном ради о кадровима ДНС-а чији је Чубриловић потпредсједник странке.

Република Српска 18.07.2016 | 18:01
НСРС ДНС-ов полигон за запошљавање
Недељко Чубриловић бираним ријечима говори о резултатима рада Народне скупштине Републике Српске у посљедњих пола године.

У представљању резултата рада не наводи се, међутим, повећан број радника у Народној скупштини Српске од доласка на чело парламента актуелног предсједника Народне скупштине и потпредсједника ДНС-а.

Закључно са првим априлом у Служби Народне скупштине, званично,  на 56 систематизованих радних мјеста било је запослено 90 извршилаца. У 2016 запослена су два нова радника, руководилац одсјека за односе са јавношћу али са средњом стручном спремом и технички секретар у кабинету предсједника са високом стручном спремом.

Правилником о систематизацији и организацији радних мјеста усвојеним у фебруару предвиђено је да број запослених у Народној скупштини иде до 120 извршилаца.

Извори из Скупштине тврде да у парламенту у деветом сазиву од доласка Чубриловића ради већ 17 нових радника, а да је у Скупштини за вријеме Игора Радојичића радило 80 људи. Двоје су запослени по уговору о обављању приправничког стажа. Већина је запослена по уговору на одређено вријеме. Чубриловић је по уговору о преузимању из министарства саобраћаја којим је претходно руководио у Скупштину повео возача, шефа кабинета и техничког секретара. 



БН телевизија

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

грађанин

18.07.2016 16:49

Чубриловић прави алчак. Ниси никад сигуран шта је истина....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

18.07.2016 18:50

Овај ДНС је легло интересдзија и лопова.Они су највеца олос политицка и људска.Волио бих да СДС и СНСД направе коалицију само због ових ..вана.За дан би се распали.Говорим ово као неко ко је био цлан пре 3-4 године.Ајме...које је ту лицемјерство и отворени лоповлук па то је страсно.

Name

Ацо

18.07.2016 20:37

Подрзавам коментар. Днс је највеци политицки олос, све у рукавицама и сваки функционер своју зграду има.

Name

Покајник

18.07.2016 21:06

Био си цлан и вјероватно отисао јер те нису запослили.Тако да ниси објективан.Боран Босанциц је најбољи одборник у Скупстини града из Днса

Name

ново

18.07.2016 16:49

То је лоповска странка,лидер је већ осуђен.Све фирме и педузећа гдје су на челу су покрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

18.07.2016 16:54

Чубриловћ је запослио сву фамилију на државне јасле,неће дуго лопина.Павић је покро све чега се дохватио.То је скупина најгорег олоша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

глува сам

18.07.2016 17:23

Драги засто немозе запосли макар глувих и наглувих правда зелим правда где пусти цујуци имају доиста запосли а где наси глувих и наглувих предност.

Name

РТРС

18.07.2016 17:31

Прије него што оде у своју некретнину на Јадран Неђељко од Крупе би се мало похвалио, бива шта је радио. А радио је ништа. Скупштиним му Стевандић успјешније од њега предсједавао док се он својим приватним послом бавио. А онда му у испомоћ прискочи једна од ових новозапослених да му организује прес конференцију. Исто онако како је прискакала у помоћ нама на РтРс-у уређујући програм заједно са својим мужем Чибцем. Радојчић је имао дупло бољи учинак од Чубриловића који је једном ногом у министарству саобраћаја гдје контролише послове преко свог потрчка Неђе Трнинића. Чубриловићу нема мана непотизам му је јача страна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КусКус-мук

18.07.2016 17:32

Молио ме је молио да додјем у скупстину да направим ред као сто сам га правила и на другим мјестима. Обецала сам му прењети сва богата искуства из свог зурналистицког зивота. Али не лези вразе нисам бас објеруцке примљена. А три мјесеца ме је предсједник Цубриловиц убједјивао да додјем. Нецкала сам се и онда сам попустила. Ста је ово људи гдје год се појавим иза себе раскол остављам. Куку мене, сад це ме опет медији и неки портали на зуб узети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРКО

18.07.2016 17:50

ГДЈЕ СЕ ПОЈАВИ МАРКО И ЊЕГОВ ДНС ТУ ВИШЕ ТРАВА НЕ РАСТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

дебелокозац

18.07.2016 18:03

Нисте ни свесни који је дебелокозац овај Цубро. Само ви узалуд писите. Боли њега зна он да је сваков писања три дана доста. Загребите мало по поврсини завирите у имовински картон овог цовјека изненадицете се А снаха ста је са снахом

ОДГОВОРИТЕ
Name

јово

18.07.2016 18:42

НИје узалуд има камен у бубрегу а са собом неће понијети ништа на онај свијет.

Name

нн

18.07.2016 19:33

Ту си у праву. Сви су они имуни на народ. Не дотице се њих никскво писање, сваке буке дан-два и готово. Трла баба лан...

Name

Статистика

18.07.2016 18:15

Био је министар 8 година. Уништио Жељезнице, Поште, Путеве, Аутопутеве, Аеродром Бањалука. Једино је у Требињу удуплао број путника. Нула пута дупло, дупла нула. И он је права нула. ДНС - најгора странка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

19.07.2016 20:40

Ма лопина је то.

Name

нн

18.07.2016 18:27

Кад видим њега и оног његовог Босанцица, Балабана и слицне, мука ми је. Ко нас води, људи моји... Па у ДНС-у сваког нормалног и паметног смакну да не смета. Много је примјера. Они су друство метузалема који сами себе поздраве и похвале свако јутро пред огледалом, па онда оцекују да то сви раде цели дан, да им се пису оде и хвалоспјеви. Нико не сме да казе или мисли другације, јер је одмах непријатељ. Једна од најгорих странака у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Днсовац

18.07.2016 21:11

Балабан и Босанциц су добитни Тим Днса.Ста ви мате против?Први су јавно критиковали лосе потезе у граду

Name

Дон Кихот

18.07.2016 18:37

Данас је представнички елитизам службени облик политичке демокрације. Елитизам је и неслужбени облик концентрације моћи и утјецаја (неформални или тајни вође, клике, фракције, лобији, групе за притисак - од националне до локалне разине). Непосредна демокрација, или оно сто је од ње остало, стијешњена је понајприје временски - на чин политичких избора за парламент или предсједника државе, као заступника народа којима се даје мандат да одлучују у име народа. Подразумијева се да бирачи након избора престају бринути се и размишљати за идућих четири или пет година. Компетенцију и одговорност преузимају изабрани представници. То је и благодат, и највећа опасност сувремене демокрације....рече Вебер

ОДГОВОРИТЕ
Name

закључак

18.07.2016 18:37

То је група најгорих лопова.Ко нормалан за њих може гласати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ненад

18.07.2016 19:26

Ако кренемо из мале локалне средине према горе, па то се немозе описати какви су кадрови и каква је то утрка и куповине у предизборном кампањама. Овај СМС је ту далеко на првом мјесту. Али мислим да је ту сада крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Успавана љепотица

19.07.2016 07:20

Знам Маринка Учура који је запослен у Народној скупштини. Њега је без конкурса у Скупштину довео Душан Стојичић за свог шефа Кабинета. Али када је Стојичић отишао Маринко је остао да не ради ништа. Он је једини шеф кабинета који није напустио Скупштину након одласка предсједника Скупштине него су га запослили. Маринко Учур који је из Шипова сишао у Бањалуку у рату у међуврмену се силно обогатио. Има неколико фирми у свом власништву и неколико пословних простора у граду и ко зна шта све није стекао „поштеним“ радом. Био би ред да га Чубриловић коначно удаљи из скупштине и да на његово мјесто на ком ништа не ради запосли неко дјете погинулог борца који данима штрајкују у парку Младен Стојановић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лед Ледени

19.07.2016 07:44

Ко наручи овај текст? Боље испитајте број запослених у Пореској управи, Електропривреди, Влади.... ви се закачили на осам људи. Нису ово чиста посла ово је нечији лични обрачун иначе не би правили скандал од осам људи када знате да је сваки предсједник водио своје сараднике шефа кабинета, савјетнике, секретарице и да су углавном и одлазили са њим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МВ

19.07.2016 07:46

Поцео са сумњивим надоградњама зграда по Бањалуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ново

19.07.2016 09:05

Лопови су ови из днс али неће још дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

облак

20.07.2016 14:41

У просвети кадар днс министар Малешевић је Тотални кретен сва запошљавања се врше преко везе.Сви се праве као да ништа не знају а корупција,мито и непотизам царују.Сад су га тужили због конкурса за изградњу спомен комплекса у Д Градини.Стално је на суду и губи спорове.А тек лоповлук у жељезницама,гдје су радници добили спорове па требају наплатити дуг 22 милиона км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ввв

21.07.2016 11:56

Молим Те да докажеш своје тврдње за Малешевића. Најбољи Министар просвјете и културе икада. Само лупате глупости, није никога запослио. А тужбе се добијају у корист Министарста да те мало упутим