Златни одбојкаши у Београду: Доминирали смо!

Одбојкаши Србије, нови шампиони Светске лиге, стигли су у Београд у понедељак поподне после великог тријумфа у Кракову.

Остали спортови 18.07.2016 | 18:45
Златни одбојкаши у Београду: Доминирали смо!
Освајачи Светске лиге допутовали са ордењем на аеродром Никола Тесла. "Потребне су ми биле две или три секунде да дођем себи, само сам стиснуо паузу", објаснио је селектор сликовито како је дочекао злато.

Најбољи одбојкаши Србије допутовали су у Београд из Пољске након освајања првог трофеја Светске лиге.

На аеродрому Никола Тесла дочекали су их навијачи и чланови њихових породица овацијама и повицима "Шампиони, шампиони", након што су у финалу убедљиво савладали Бразил.

Селектор Никола Грбић изјавио је да још нису свесни какав су успех постигли.

"Још се нису слегли утисци, тешко је изаћи из стања максималне концентрације и прећи у еуфорију. Потребно је време да се емоције слегну, процесуирамо сва дешавања и уживамо у заслуженом успеху", рекао је Грбић по доласку на београдски аеродром.

Он је додао да није одмах био спреман на велики успех.

"Потребне су ми биле две или три секунде да дођем себи, само сам стиснуо паузу. Није било еуфорије, можда би се то десило да је било низвесније".

А српски одбојкаши су у Кракову коначно срушили неславну традицију и из шестог покушаја у финалима дошли до првог трофеја Светске лиге. Учинили су то максималним резултатом.

"Не сећам ко је победио Бразил са 3:0, а камоли да је то учинио у финалу. Доминирали смо током целог меча, тријумф није долазио у питање, само на терену нисмо били тога свесни. Били смо најбољи када је било најпотребније, момци су оставили срце на терену".

После великог успеха Никола Грбић је рекао да остаје жал што неће бити учесници Олимпијских игара у Рију.

"Жал је увек присутан. У јануару нисмо били незналице или неспособњаковићи, као ни што сада не мислимо на да нам нема равних. Тада нисми имали право на кикс и поправку, а постојали су проблеми са повредама. Ово је први пут да се квалификације за ОИ овако организују и надам се последњи. Турнир губи изостанком овакве екипе", закључио је Грбић.

Марко Подрашчанин рекао је да је екипа јако емотивно доживела освајање првог трофеја у Светској лиги и открио да су сви плакали од среће, укључујићи и селектора Николу Грбића.

"Коначно смо на крову света, освојили смо и Светску лигу коју смо чекали дуги низ година и генерација. Одиграли смо шесто финале, али коначно смо ушли како треба и заслужено победили једну од најбољих екипа света. Током целог такмичења смо показали да смо други тим у односу на прошлу годину и на јануар када нисмо изборили Олимпијске игре", рекао је Подрашчанин.

Он је навео да је "орловима" место на Олимпијским играма, али...

"Морамо да прославимо велики успех, идемо даље. Не само да нам је место у Рију, него могли смо да освојимо медаљу. Бразил и Италију смо победили два пута, Русију, Пољску, сам светски врх... Жалим за ОИ, али такав је систем, по мени јако лоше одрађен. Један лош дан против Немачке учинио је да не изборимо визу", навео је Подрашчанин и додао да селектор Никола Грбић није био речит после светске титуле.

"Плакао је као и сви ми. Никола је дуги низ година играо са мном, сада ми је и селектор. Најбитније је да смо дошли до трофеја Светске лиге".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар