"Флако" је пратио ЕУРО и све му је јасно!

Биће вам веома занимљиво да прочитате како је најпознатије европске репрезентације, Енглеску, Француску, Белгију и остале видео легендарни аргентински фудбалер и тренер, Меноти. Без длаке на језику...

Фудбал 20.07.2016 | 14:00
"Флако" је пратио ЕУРО и све му је јасно!
Легендарни аргентински фудбалски тренер Сесар Луис Меноти рекао је да ће "гаучоси" морати много више да се труде без Лионела Месија.

Он је само један у низу великих фудбалских имена у Аргентини који није срећан због Месијеве одлуке да се повуче из репрезентације и који, стога, сматра да "гаучоси" морају много да раде да би уопште изборили пласман на Светско првенство 2018.

Другим речима, он је оценио и да би тим требало да се окрене изградњи новог тима за Мундијал 2022.

"Не верујем да се Аргентина неће пласирати на Светско првенство у Русији, јер пролази пет тимова, али без Месија имамо и тај ризик. Ја бих већ размишљао о Катару и довођењу нових играча", рекао је Меноти за Насион.

Звезда Барселоне повукао се из националног тима само неколико минута пошто је Аргентина изгубила од Чилеа у финалу Копа Америка у јуну.

"Понекад Светско првенство може да се освоји и случајно. Аргентина тренутно пролази кроз нешто слично кроз шта пролази Бразил од деведесетих. Они играју лоше, али стварно лоше, али је имао велике играче као што су Роналдињо, Ромарио, Роналдо, Бебето, Ривалдо. Сад кад они нису ту, тим игра са тактиком, уплашено и притиснуто обавезом. Тада не може да се игра добро, а чак ни ти играчи не могу да их спасу", рекао је Меноти.

"Ми смо имали Месија, али сад без Месија, тим ће морати да почне да стварно тренира", додао је он.

Популарни "Флако" ("мршави") рекао је и да су га разочарала оба велика турнира овог лета, Копа Америка и Европско првенство.

"Ни на једном од тих турнира нисам видео играча који ме одушевио. Свидео ми се Еквадор на Копа Америка. Не познајем Аргентинца који их тренира (Густаво Кинтерос), али он има праву идеју. Перу је донекле опоравио своје историјске фудбалске идеале, поново су се мало ујединили и постали оно што су били, али више индивидуално него као тим", рекао је Меноти.

Легендарни тренер није штедео речи да опише наступе вечитог ривала Бразила и фудбалске силе Енглеске.

"Бразил је деловао ужасно, баш као и Енглеска, која је изгубила од Исланда. Ја нисам ни знао да је то држава, имају 330.000 становника", рекао је Меноти.

Легендарни тренер је био посебно сликовит за друге тимове.

"Ништа ме није импресионирало на Еуру, осим тимова који увек играју добро. Франзуци играју тако да се само за***авају наоколо, а Белгијанци су исти као Аргентинци - један ће да вам помогне, двојица могу да вас спасу, али тројица ће вам донети отказ. Ставили су заједно 11 фантастичних играча, али они као тим не раде ништа. А они Португалци су случајно освојили шампионат", рекао је Меноти.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар