Босић: Код Вучића разјаснити неке ствари

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић је рекао да ће се одазвати на састанак који је најавио премијер Србије Александар Вучић, а коме би требало да присуствују и представници власти и опозиције из Републике Српске, наводећи да је то прилика да се разјасне неке ствари.

Република Српска 17.07.2016 | 20:26
Босић: Код Вучића разјаснити неке ствари
Босић је вечерас, гостујући у Дневнику БН ТВ, рекао да очекује да се након овог састанка разјасне многе ствари и да се види на који начин званични Београд мисли бити политички присутан у Републици Српској.

„Желим да се разјасне неке ствари прије свега око тога шта оваква политика значи и којим путем Срби треба да воде политику. Значи ово је прича и о Србији и Републици Српској и да се види да ли је то пут политичких конфликта са својим окружењем и било ким. Да ли је то борба за национални интерес како га Милорад Додик приказује, или је оно што ми говоримо да је главни задатак извлачење Српске и наших људи из сиромаштва и бесперспективности", рекао је лидер СДС.

Наводећи да не зна шта ће бити тема састанка и да га нико око тога није консултовао, Босић је рекао да му не пада на памет да било кога води на тај састанак, као што је рекао премијер Србије да ће препустити Босићу и Иванићу да поведу још једног лидера из опозиционих странака.

„Видим да је Додик веома добро упућен и да је вјероватно тај састанак на неку руку и заказан на његову инцијативу, обзиром да га он промовише и да зна када ће састанак бити и ко ће на њему писуствовати", појаснио је Босић

„Очекујемо да се можда боље разумијемо послије тог састанка. Додуше ја и Додик се врло добро разумијемо само што ми имамо различите приоритете у политици", казао је Босић, додајући да се он залаже за економски опоравак Републике Српске и отврање радних мјеста како млади људи не би одлазили одавде.

"Због немогућности запошљавања већина младих људи у Српској желе отићи у друге земље и није ми познато да се влада Републике Српске бави тим и сличним проблемима", казао је Босић.

Изразио је очекивање да ће београдски састанак допринијети бољем разумијевању и са Београдом и изразио наду да ће имати неки позитиван ефекат.

"Има доста ствари које нама нису јасне, а долазиле су из Београда као што је била пропаганда против Савеза за промјене пред протесте који су се десили у мају у Бања Луци. Има доста ствари које би жељели да чујемо шта се ту дешава и на који начин Београд мисли бити политички присутан у Српској", казао је Босић.

Нагласивши да је потпуно јасно да Република Српска жели што боље односе са Београдом, Босић је оцијенио да је сврставање власти у Србији на било коју страну нешто што оставља проблем у Српској.

„С обзиром да су и задњи избори, одржани прије двије године, показали да је гласачко тијело у Републици Српској скоро напола подијељено сврставање на било коју од тих половина је нешто што оставља проблем у Републици Српској", казао је лидер СДС-а, додајући да се то десило и са сврставањем врха цркве на једну страну.

"Ви не можете то радити ако имате вјернике у обе политичке опције у Српској. Мислим да црква не би требала да се сврстава ни било коју страну и сматрам да је таква ситуација са званичним Београдом", појаснио је предсједник СДС-а Младен Босић.



БН телевизија

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

Матриx

17.07.2016 18:39

Ваљда це вам свима доци из ду... у главу. И немојте на све да регујете накнадно пробајте да ствари видите унапред!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

17.07.2016 19:15

Бацање пара,тако је. Резултат тог референдума нема никакве вриједности. Осим сто це се прицати о супљим темама.

Name

шта ако?

17.07.2016 18:45

Шта мислите о томе да у Федерацији распишемо референдум са питањем "Јесте ли зато да Дистрикт Брчко припадне федерацији"? Сумњате ли онда у резултат?Или "Јесте ли против плаћања дугова пропалих банака из РС новцем Федерације"?"Јесте ли зато да се приватизује један од два телеком оператера и да не узимамо кредит ММФ"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ели

17.07.2016 21:17

Ти ниси нормалан. То питање постави Брчацима

Name

Мими

18.07.2016 00:39

Да поставис то питање Брцацима одговор био 62 % за "ЗА".

Name

Перо

17.07.2016 19:07

Сви су они исти. Само нама памет соле. Празна вреца је празна вреца. Све иде у круг. Размисли па изабери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фица

17.07.2016 19:17

И зар стварно неко мозе да тврди да од 90- на овамо Београд неводи и неодлуцује о политици РС а. Докле цемо бити марионете Београда ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.07.2016 19:38

Заувијек...

Name

#

17.07.2016 19:45

Босић, "...да се види на који начин званични Београд мисли бити политички присутан у Републици Српској." _____ Босић у старту гријеши. Београд не може бити присутан у политичком животу Републике Српске! Србија је друга држава. Надаље Вучић отворено подржава Додика што је више него безобразно. А Босић иде на тај састанак! НЕ ТРЕБА ДА ИДЕ! Ако оде на тај састанак, изгубиће и следеће изборе. Ако Босић није у стању то да схвати, треба га хитно смијенити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозда да а мозда не

17.07.2016 23:33

Гласом за референдум је сансу опозиције да добије локалне изборе свео на минимум. Иваниц је сад ни тамо ни вамо и ако му Додо уз Вуцицеву сагласност понуди ста га занима (пар министара и мозда и прецједник владе мјесто потросене Зељкице) оде он на Павицево мјесто. Како год криза око референдума це да буде толика да це Миле да искористи сансу и на крилима националних ублеха преузме власт и у Требињу и у Бијељини са папцима ако не и сам. Е онда сте дзаба митинговали у мају

Name

Деки

17.07.2016 19:54

Захвали се ти Босицу,Вуцицу на позиву и гледај своја посла.Нема од тога ниста.Додик им сервира разне будалестине а и Вуцицу је то добро досло глуми неку србенду.Ту се несто љубакају глуме несто а ми хљеба немамо....'ајмо ми лијепо гледати да похапсимо Додика и његове кумове сто опљацкасе ову насу РС.Пусти то састанцење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колега

17.07.2016 21:34

Ниста од тога сви су они Додикови играци за мало пара све их је купио

Name

бане

17.07.2016 22:22

Кад би се само продала Додикова имовина могли би се вратити многи кредити

Name

Глас разума

17.07.2016 20:03

Босић, добро каже. Треба разјаснити ствари у Београду, гдје примају информације само из Додикове кухиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАКО ДО НОВЕ ГОДИНЕ?

17.07.2016 21:25

НИКАДА БЕОГРАД НИЈЕ БИО ДОБРОНАМЈЕРА ПРЕМА РС И ТАДИЦ ЈЕ ЗНАО ДА САМО КОРИСТИ НАСЕГ ДРАГОГ ВОДЗУ ПА ЈЕ ВУЦКО НАСТАВИО А ОВАЈ НАС СЕ УМИСЛИО ПА ВЛАДА ЛИ ВЛАДА СА РС. РС ДОВОДИ ДО ТОТАЛНОГ КОЛАПСА АКО НЕМА КРЕДИТА ОДЕ СВЕ У ........ МАТЕРИНУ САД ЗАВИСИМО ОД САРАЈЕВА,БЕОГРАД НАМ НЕ МОЗЕ ПОМОЦИ ЈЕР НЕМАЈУ НИ ОНИ

Name

ре глас разума

18.07.2016 18:03

Дје си ста има ново у америци .

Name

Зајебант

17.07.2016 20:28

Кад завршите са Вучићем мораћете и код Путина да се усагласи мишљење. Јбг, кад се не мисли својо главом није добро, хахаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајебант

17.07.2016 20:40

А гдје је печат?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босс

17.07.2016 21:09

Народу у РС-у ће бити боље када се њихови политичари окрену економији, а Вучићу би било паметније да помаже свом народу на Косову него да се бави унутрашњим стварима друге државе! Тадић је због Додика изгубио изборе, а ни Вучићу се боље не пише! Између осталог видјели сте да само заједно у БиХ можемо просперирати,па макар то биле и скупе паре од ММФ-а!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

17.07.2016 21:38

Свака цаст за коментар. Никако они да разумију да им је први комсија најпреци а ови из србије, колико их је било до сада на власти и ста су конкретно урадили да овим људима овдије буде боље...

Name

Ре неко из масе

17.07.2016 22:35

Смо се ти уздај у комшије. Ја ћу у Србију се уздати. И дједови наши вјероваше комшијама па их поклаше

Name

РадикалНО

17.07.2016 21:09

Босићу сакупите који милиончић еурића и дајте Вучићу да вас подржи. Мислите да подржава Додика и да је прешао преко његових увреда за бадава. Вучић признаје само мирис новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

17.07.2016 21:13

Е мој босицу уста су вам била пуна вуцица као највецег борца против корупције а он и додик као јаје јајету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

17.07.2016 21:27

Вучић је интерешчија као и Миле. Босићу врјеме је да се каже брк у брк само да не остане међу четири зида. Ово треба да чује народ са обадвије стране Дрине.

Name

ДЕ ГОТХИА

17.07.2016 21:28

НИЈЕ МИ ЈАСНО ШТА ТО РАДИ И ШТА ЈЕ ПРАВИ ЦИЉ ОВОГ ПЕРОЛАКОГ БОСИЋА... ИЗГЛЕДА ДА ЈЕ ЊЕГОВ ЦИЉ ДА БУДЕ У ОПОЗИЦИЈИ ДО КРАЈА СВОГ ПОЛИТИЧКОГ ЖИВОТА И ДА СЕ ПОСЛИЈЕ ХВАЛИ ИЗГУБЉЕНИМ ПОЛИТИЧКИМ СУКОБИМА СА МИЛОРАДОМ ДОДИКОМ. БУКВАЛНО "СЕЛО ГОРИ А БАБА СЕ ЧЕШЉА". ОН РАЗУМИЈЕ ДОДИКА - РЕЧЕ БОСИЋ, КОЈИ ИЗГЛЕДА НИШТА НЕ РАЗУМИЈЕ И СВЕ ПОГРЕШНО РАДИ... КАКАВ ОДЛАЗАК У БЕОГРАД И ПРИЧА СА ДОКАЗАНИМ КРИМИНАЛЦЕМ - ПА БОСИЋ ЈЕ ИЗГУБИО КОМПАС - ХИТНО ИЗБОРИ У СДС-у И ТО ЈЕДАН ЧЛАН - ЈЕДАН ГЛАС И ТО ОДМАХ ПОСЛИЈЕ ПОРАЗА КОЈИ СЕ ОЧЕКУЈЕ НА ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА, ЈЕР ЈЕ СДС ТРЕНУТНО НАЈЈАЧА СТРАНКА У РС... БЕЗ ОБЗИРА НА ПОСТУПКЕ КОЈЕ ПОВЛАЧЕ ОВИ ВЕЛИКИ "ЕКСПЕРТИ" ТИПА БОСИЋ, ТАДИЋ, ПАНДУРЕВИЋКА И ДРУГИ ДОДИКОВИ ИГРАЧИ ---

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

17.07.2016 21:28

Умјесто да се иде у договор са Босњацима ови наси у Београд ,па Вуциц неплаца порез БиХ него ми грдјани које ви ниста непитате лопови једни !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

18.07.2016 06:30

ТАЧНО. ПАМЕТНО ЗБОРИШ

Name

Бане

17.07.2016 21:56

Сто смо изабрали елиту политицара,ни у клозет не смију без одобрења Београда,без обзира ко је тамо на власти.Умјесто да градимо своју политику,да будемо равноправни сваком,па и Београду,ми се са свима свадјамо само да би Београду показали да смо уз њих али мало ипак низи од њих.Ми морамо схватити да смо за људе из Србије прво Босанци па тек онда Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех Босићу

17.07.2016 21:58

Како не схваташ да је Вучић Иванића већ скувао, сад зове тебе да скува и тебе. И ми се можемо сликати. Тако су уништили Бабића у Крајини и изгубили смо Крајину. Сад хоће да нас докрајче. Продали су нас тада за велике паре. Затим су уновчили Караџића и Младића. Сад ће продати и нас у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

17.07.2016 22:00

Не зову те у Београд да се ствари разјасне него да потпишеш капитулацију савеза за промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

17.07.2016 22:07

Вероватно је вуциц добио на поклон стан од додика у вили у београду коју је баја купио опљацканим парама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

17.07.2016 22:45

Мени само није јасно засто нико (осим Цавица) није демантовао да је вас неколико примило паре од Сороса? Ја лицно не вјерујем у то али могли сте извадити изводе из банака на које су паре наводно уплацене и заврсити ту прицу до краја. Овако народ сумња у све и сваста. Бас ми није јасна та сутња...

ОДГОВОРИТЕ
Name

путуј Европо. ..

17.07.2016 23:01

Па зар стварно нико неце да види И разумије да је Вучић амерички човјек И да Србе само тјера у само већу биједу. Па он је признао Косово а да неце пустити ПЦ низ воду. И доста више одлазака у Београд за све живо. "Остајте овдје, сунце туђег неба неце вас гријати к'ошто грије ово...".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лоцк

17.07.2016 23:06

Финанц, м:тел, зграда Гранд траде, Електропривреда, трезорски записи, Проинтер, ето Босићу конкретних тема гдје су Миле и АВ у директним интересима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Схвати

18.07.2016 05:19

"Наводећи да не зна шта ће бити тема састанка и да га нико око тога није консултовао"....јер си небитан!!! Схвати-небитан!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

игор

18.07.2016 06:16

НЕ ИДИТЕ ТАМО.ПОЛИТИЦКИ ПОБАЦАЈ,КАКО РЕЦЕ РОНХИЛ,И ста цете са ДЈОКИЦОМ,ОСЛОБОДИМО СРПСКУ ОД МИЛОКРАДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

18.07.2016 07:10

А Миле и АВ у истој ложи сједе, исту игру играју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свето

18.07.2016 07:51

Ко је дузе у дубиози Босицу, привреда у РС или СДС у Новом Граду? Свако затвара оци на свом терену. Додик на нивоу РС,а Босиц у СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мууу

18.07.2016 08:03

А Бајиних коментатора, да ти мозак станд!! Босиц не разумије , а ти као разумијес. Прицекај исход свега па цес разумјети. Додусе, Босицев сигуран али лаган ход ка успјеху Бајини И не могу разумјети. У Бајином дупету не могу ни да дису а камо ли да мисле.

ОДГОВОРИТЕ