Нови нереди, пуцњава на аеродрому

У близини другог по величини аеродрома у Истанбулу избили су сукоби између турских безбједносних снага и пучиста.

Свијет 17.07.2016 | 19:36
Нови нереди, пуцњава на аеродрому
Како преноси “Раша тудеј“ полиција је испалила пуцње упозорења, а група пучиста је ухапшена на аеродрому "Сабиха Гокчен".

До пуцњаве је дошло јер су се особе које су подржавале неуспјели пуч опирале хапшењу, јавио је АП позивајући се на турског званичника који је желио да остане анониман.

У међувремену агенција Анадолија јавила је да је седам људи, укључујући једног пуковника, притворено у ваздухопловној бази у граду Конија у централној Анадолији.

Исти званичник је АП-у рекао да је ситуација у Конији "под контролом" и да су се претходно пучисти такође опирали хапшењу. "Због тога тражимо од људи да буду будни и опрезни," рекао је он.

Анадолија наводи да су полицајци ушли у базу у Конији како би ухапсили војно особље. Ријеч је о виским официрима који су обухваћени истрагом о неуспјелом пучу у петак.

Премијер Бинали Јилдрим саопштио је раније данса да су пучисти поражени, да је пуч доживио неуспјех и да је ситуација нормализована. Раније је МИП Турске саопштио да је више од 290 турских грађана је погинуло, док је 100 побуњеника убијено, а више од 1.400 рањено током покушаја војног пуча у земљи.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хм

17.07.2016 20:08

По било којем закону, било које државе, полиција не може хапсити припаднике војске. Уз то каква је то војска која то дозволи. Ваљда је војска далеко јача од полиције која има само обичне пиштоље и пушке. Овдје нешто смрди. И даље се питам, да ли се овдје ради о некаквој Ердогановој игранки?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Хм

17.07.2016 21:10

Кад год се несто десава у Турској,прво ми падне на памет ЊЕГОС и добро морам размислити......!