Минут прије напада послао двије поруке

Терориста из Нице Мухамед Булел послао је више СМС порука само неколико минута прије него што је камионом кренуо на људе на променади, јављају француски медији.

Свијет 17.07.2016 | 19:50
Минут прије напада послао двије поруке
Како се наводи, поруке приказују да се лагодно припремао за терористички напад. Булел је при унајмљивању камиона тражио „најтежи могући“ и добио камион тежак 19 тона.

Потом је провео неколико дана возећи се по променади како би утврдио руту која ће бити најсмртоноснија за жртве.

"Добро је. Имам опрему“, гласи једна порука. "Донеси још оружја. Доносим за 5", пише у другој, потврдили су судски извори за француску телевизију.

Поруке су послате само неколико тренутака прије него што је Булел кренуо да гази људе по променади.
Пронађене су у мобилном телефону који се налазио у камиону заједно са његовом возачком дозволом и кредитном картицом.

Француски министар здравља раније је изјавио да је око 85 људи и даље у болници након терористичког напада у Ници када је убијено 85 људи, јавља АП.

Булел (31), који је рођен у Тунису, а живио у Ници, улетио је камионом међу људе који су на познатом шеталишту у том граду посматрали ватромет поводом француског националног празника 14. јула Дан Бастиље и при том убио 84, а ранио више од 300 људи.

Француске власти тек треба да изнесу доказе да је он био радикализовани исламиста, а министар унутрашњих послова Бернар Казнев рекао је да постоји могућност да је Булел веома брзо радикализован, наводи Ројтерс.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Знацења

17.07.2016 23:11

Цитала сам поруке пуно пута. Мислим да су лосе преведене. Преоводилац је Француз који говори арапски или Арапин који говори слабији француски. У контексту Ислама он се од неког опростио и замолио га да уцини Хадз у његово име. Није био сигуран ста ради. Гледала сам његове фотографије. Он јесте био згодан али он је био хомосексуалац. Позе га одају. Од тога су паре. Мозда је имао нецисту савјест због тога. На неки нацин зелио је да се искупи од гријеха. Наравно да сви ми знамо да је поцинио узас. Медјутим, не мозе се одмх све приписивати ИД и терору базираном на религији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТ

18.07.2016 20:24

Они пису дан послије о овом сто сам написала. Моји ставови су базирани на цитању струцне литературе, али и на интуицији. Рт преводи из Паризиена да је нападац имао мускарца љубавника од 73 године. Старост не брисе сексуалност него срам од друства. У Француској нема стида. ИД нема ниста са слуцајем. Лоса савјест, дрога и нервна растројеност.