Лука Стојановић – 22 године, 4 клуба!

Када млади одете у иностранство, пре дебија за неки домаћи клуб, ствари не морају да изгледају бајно.

Фудбал 19.07.2016 | 23:00
Лука Стојановић – 22 године, 4 клуба!
Лука Стојановић отишао је из Партизана у лисабонски Спортинг са 18 година, без утакмице у првом тиму црно-белих.

Данас, овај српски фудбалер прешао је из Аполона у белгијски Мускрон, који ће му у 22. години бити већ четврти клуб за који наступа.

"Породица Аполона из Лимасола најтоплије захваљује Луки Стојановићу за допринос клубу и жели му успех у новом тиму", саопштио је Аполон.

Стојановић је позајмљен на годину дана, а Мускрон ће у мају следеће године имати право да откупи уговор ако буде задовољан његовим играма.

Овај 22-годишњи везни фудбалер је 2012. прешао из млађих категорија Партизана у Спортинг из Лисабона, али није играо за први тим, већ резервни састав португалског клуба. Лука Стојановић је 1. септембра 2014. прешао у Аполон, за који је одиграо 46 утакмица и постигао 13 голова.

Његов нови клуб Мускрон члан је белгијског шампионата, а прошле сезоне је изборио опстанак у првој лиги, иако је имао исти број бодова као и Вестерло, који је испао.

У Белгији су успели многи наши фудбалери, одакле су касније правили велике трансфере - могуће је да ће и Стојановић заблистати у овој све јачој и конкурентнијој лиги.

Извор: мондо.рс/Бета

Коментари / 0

Оставите коментар