Бјелица: Тешко је ово прихватити!

Одлични кошаркаш не може да се помири са чињеницом да га је повреда спречила да игра у Рију. "Седам година сам свако лето уз репрезентацију и сада јој нећу помоћи у Рију", нагласио Бјелица.

Кошарка 17.07.2016 | 20:45
Бјелица: Тешко је ово прихватити!
Вест да Немања Бјелица неће играти на Олимпијским играма растужила је све навијаче Србије, негове саиграће и наравно селектора Александра Ђорђевића, као и комплетан стручни штаб "орлова".

Најтеже је, ипак, кошаркашу Минесоте.

"Веома сам везан за репрезентацију и много ми је жао што нећу бити у тиму. Седам година сам свако лето проводио са националним тимом и тешко је прихватити да нећу моћи да помогнем екипи на тако великом такмичењу као што су Олимпијске игре", рекао је Бјелица за сајт Кошаркашког савеза Србије.

На детаљним лекарским прегледима у Минесоти је установљено, како је објављено, да његова повреда захтева још најмање три недеље опоравка и рада по посебном програму.

Бјелица је навео да се сложио са селектором Ђорђевићем да тако велико такмичења захтева физички потпуно спремне играче, што он тренутно није.

"Морам да залечим повреду због које ми се неће остварити велика жеља да наступим на Олимпијским играна, али се надам да ћу остварити сан на следећим Играма. Свим срцем ћу бити уз саиграче у Рију и верујем да тамо могу да направе добар резултат", додао је он.

Бјелица је у суботу био на Копаонику где се репрезентација Србије припрема за Олимијске игре.

Крилни кошаркаш Минесоте је стандардни репрезентативац Србије од 2009. године, од када је наступао на четири европска и два светска првенства.

Са државним тимом освојио је сребрну медаљу на Европском првенству у Пољској 2009, као и на Светском првенству 2014. године. За сениорски државни тим наступао је 124 пута и постигао 928 поена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар