Какав пех! Бјелица не иде у Рио!

Српски кошаркаш Немања Бјелица неће моћи да учествује на Олимпијским играма због повреде!

Кошарка 17.07.2016 | 17:15
Какав пех! Бјелица не иде у Рио!
Велики пех!

"Немања Бјелица неће моћи да игра за Србију на Олимпијским играма", гласила је порука менаџера Александра Рашковић објављена на Тwиттеру у недељу мало после поднева.

Србија ће у Рију бити драстично ослабљена и мораће у поход на медаљу да крене без једног од најбољих играча и кошаркаша који је са "орловима" у последње две године био други на планети и четврти у Европи.

Бјелица је почетком јуна морао да се врати у Минесоту, јер је на индивидуалним тренинзима у Србији осетио проблем при трчању. У Америци му је установљена упала живца на нози, која га је спречила да конкурише за наступ на Квалификационом олимпијском турниру у Београду, па је у Арени седео крај клупе.

Селектор Александар Ђорђевић рекао је неколико пута претходних дана да је Бјелица последњих недеља радио индивидуално јаким интензитетом, да би могао да буде спреман за Рио и да је у Минесоту отишао по коначно "ДА".

Екипи је требало да се на Копаонику придружи у суботу, заједно са Мирославом Радуљицом.

Бјелица већ дуже време има проблема са упалом нерва десне ноге, због чега је пропустио и квалификациони турнир за Рио у Београду почетком јула.

"Веома сам везан за репрезентацију и много ми је жао што нећу бити у тиму на Олимпијским играма у Рију. Седам година сам свако лето проводио са националним тимом и тешко је прихватити да нећу моћи да помогнем екипи на тако великом такмичењу као што су Олимпијске игре. Разговарао сам са селектором Ђорђевићем и сложили смо се да овако велико такмичење захтева физички потпуно спремне играче, што ја у овом тренутку нисам. Морам да залечим повреду због које ми се неће остварити велика жеља да наступим на Олимпијади, али се надам да ћу остварити сан на следећим Олимпијским играма. Свим срцем ћу бити уз саиграче у Рију и верујем да тамо могу да направе добар резултат", изјавио је Бјелица.

Искусни крилни центар и МВП Евролиге за претпрошлу сезону није пропустио ниједну репрезентативну акцију од када је дебитовао на Еуробаскету 2009, под вођством Душана Ивковића.

Бивши играч Аркадије, Црвене звезде, Лаборал Куче и Фенербахчеа, МВП Евролиге из 2015. године, са Србијом је освојио сребрне медаље на Евробаскету 2009. и Мундобаскету 2014.

Последњих неколико година је био кључни играч националне селекције, па ће слектор Александар Ђорђевић имати много проблема да надокнади његов изостанак.

Бјелица је прошле сезоне дебитовао у НБА лиги и просечно бележио 5,1 поена уз 3,5 скокова и 1,4 асистенција по утакмици.

"Орлови" се налазе на Копаонику где ће обавити базичне припреме, а Ђорђевић је повео следеће играче: Милош Теодосић, Стефан Марковић, Стефан Јовић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Немања Дангубић, Марко Гудурић, Марко Симоновић, Никола Калинић, Стефан Бирчевић, Милан Мачван, Немања Бјелица, Мирослав Радуљица, Никола Јокић, Владимир Штимац и Мирослав Радуљица.

Србија ће се на Играма у Рију такмичити у Групи А у којој су још САД, Француска, Кина, Аустралија и Венецуела. На старту Србија игра са Венецуелом.

У Групи Б су Аргентина, Шпанија, Хрватска, Литванија, Бразил и Нигерија. По четири најбоља тима ће се пласирати у осмину финала.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар