Завршен "Си денс"

После три узбудљива дана и још толико ноћи пуних емотивног набоја и незаборавних наступа на Јазу, уз одсјај јутарњег сунца на пучини Јадрана, завршен је трећи фестивал „Си денс“.

Забава 17.07.2016 | 12:20
Завршен "Си денс"
У наставку велике „Егзит авантуре“ која је путовала од Петроварадина до Јаза, најбоље тренутке обухватиле су две речи: спектакл живота, како су многи прозвали наступ Скрилекса на главној бини прве фестивалске ноћи.

Тако високо подигнуту лествицу не би покушавали да прескоче ни олимпијски рекордери, али за момке из Манчестера не постоји немогуће, па су "Хуртс" синоћ пред 27.000 људи на Јазу показали да је управо срце највећи адут у сваком финалу.

Баш као што су ноћ пре, срчану борбу против кише заједно однели "Стерео МЦ'с", Енди Си, Систер Блис.

Синоћ су једногласно су отпевани стихови групе "Хуртс" Невер гиве уп, ит'с суцх а wондерфул лифе, Цаусе И'м лоокинг фор а Мирацле! и И цоулд невер финд тхе wордс то саy: Стаy! Стаy wитх ме.

И деловало је као да би заувек остали и публика и "Хуртс", а то су потврдили и речима: „Ову ноћ ћемо чувати заувек, а вама се враћати поново, ви имате овде нешто што у целом свету полако нестаје – срце и душу“.

"Хуртс"
О публици на Јазу најбоље говори и податак да се током три дана и ноћи непрекидног дружења људи из целог света није десио ниједан већи инцидент и да су се сви посетиоци вратили безбедно са фестивала.

Банко де Гаија спритуалном музиком освежио је морски ваздух и однео умор бројној публици после највећег фестивалског летовања, јединог такве врсте у свету.

После емотивне размене са групом "Хуртс" на главној бини, време је било за прославу и журку до зоре, коју је први повео Шај Еф-Икс (Схy ФX), а част да приреди завршни спектакл имао је Скрилексов једини наследник Зомбој.

Овације су се ориле плажом кода је на сцену изашао легендарни Џеф Милс.

Никад виђен раније у наступу директно на плажи, на неколико корака од Јадрана, овај наступ за многе био је нешто што се виђа једном у животу, па су на музичко ходочашће, многи пристигли из најудаљенијих крајева света.

Милс је показао лепезу емоција одушевљен публиком на плажи и неколико пута се враћао на бину, продуживши сет и крајње очекивано, однео титулу најбољег наступа на овогодишњој бини и то у конкуренцији коју су му током три дана и ноћи чинили Блек Кофи, Систер Блис, Марко Настић, Младен Томић, Леа Добричић, Кристијан Молнар, Пи-Си, Проксимус и бројни други.

Више од 20.000 страних туриста из преко 50 земаља, уз чак 200 међународних и регионалних представника медија боравили су у Црној Гори ради овогодишњег, трећег „Си денс“ фестивала који је одржан од 14. до 16. јула.

Током три фестивалска дана и ноћи на будванску плажу Јаз спустило се скоро 80.000 посетилаца.

Највећи број посетилаца ове године дошло је из земаља Западне Европе и већини је ово био први пут да посете Црну Гору.

Осим гостију из Велике Британије, Холандије и свих земаља у окружењу, ове године појачано су дошли гости из Грчке, Турске, Русије, Пољске, Аустралије, Француске и Шпаније.

РТС
фото: yоу тубе

Коментари / 0

Оставите коментар