Србија постаје тампон зона миграције

Директор београдског Центра за подршку и помоћ тражиоцима азила Радош Ђуровић изјавио је данас да све мање миграната излази из Србије, што представља велики проблем јер Србија тако постаје тампон зона за миграције.

Србија 17.07.2016 | 10:40
Србија постаје тампон зона миграције
Ђуровић је истакао да миграције нису у рукама Србије, већ углавном зависе од Мађарске и Турске.

"Турска је успоставила контролу и неке неочекиване промене не би требало да се догоде. Ако би Турска пустила већи број миграната, то би се одмах видело у Србији и зато је ова ситуација приоритетна и те околности нам неће ићи на руку", оцијенио је Ђуровић гостујући на РТС.

Говорећи о процедури за добијања азила, Ђуровић је рекао да свако ко тражи азил мора да буде пуштен у земљу.

"Људи који покушају да уђу у Србију на питање шта желе, кажу да не желе да остану у Србији већ да наставе даље. Ако се ситуација буде мењала и велики број људи почне да тражи азил, поставља се питање процедуре брзине доношења одлуке и тада би људски, технички и материјални капацитети морали да се повећају", додао је Ђуровић.

У осврту на одлуку Владе Србије да није дозвољено кретање без докумената, он је рекао да је то добра мјера и да би свако требало да има документ са фотографијом и одговарајућом идентификацијом.

"Употреба војске има смисла у борби против кријумчарења и трговином људи, она треба мање да покушава да зауставља мигранте, а борба против кријумчарења треба да буде приоритет", каже Ђуровић.

Влада Србије требало би вечерас да потврди одлуку о формирању заједничких војно-полицијских тимова, који ће контролисати границу Србије са Бугарском и Македонијом и спријечити нелегални прелазак миграната и кријумчарење људи.

Извор: РТС

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

бум

17.07.2016 09:02

Вуциц да би се додворио сотонама из ЕУ примио мигранте и терористе једна њемацка и ЕУ немогу да се боте са овим проблемом из економских и безбједоносних разлога а вуциц угњетавајуци свој народ то цини додворавајуци се Меркрловој и Бундестагу који га и дрзе на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БББ

17.07.2016 09:43

Нико Вучића ни не пита.Ако су тебе Пинк и Информер убиједили да је Вучић као Путин онда је то твој проблем.

Name

перица.

17.07.2016 13:11

Вучић' само СПАВА. Друге суседне земље покушавају да заштите своју земљу и народ. Ста ће ти војска !или полиција? Све то разпустити' нека народ преузме ВЛАСТ.ВОЈСКУ ВАН ' И ПОЛИЦИЈУ! НЕКА ОБАВЕ СВОЈ ЗАДАТАК.