Француска: ИД преузела одговорност за напад

Француска полиција ухапсила је данас четири особе у вези са истрагом о терористичком нападу извршеном у четвртак, 14. јула, у вечерњим часовима у Ници када су погинуле 84 особе, изјавили су полицијски извори.

Свијет 16.07.2016 | 21:53
Француска: ИД преузела одговорност за напад
У склопу истраге о нападу ухапшено је укупно пет лица, укључујући јучерашње хапшење једног лица.

Извор каже да су хапшења извршена у "блиском окружењу" нападача на двије различите локације у Ници.

Дописник агенције Ројтерс са лица мјеста рекао је да је око 40 полицајаца упало у мали стан у улици Ру Миоли гдје је ухапшена једна особа.

Француске власти покушавају да утврде да ли је 31-годишњи Мохамед Лахулеј-Бухлел дјеловао сам или је имао саучеснике, те да ли су његовим мотиви за напад повезани са радикалним исламом.

Исламска држава преузела одговорност за напад

Исламска држава је преузела одговорност за напад у француском граду Ници у вечерњим часовима у четвртак, 14. јула, када су погинуле 84 особе.

- Особа која је извршила напад у Ници, један је од војника Исламске државе - јавља новинска агенција "Амак" која подржава Исламску државу.

Агенција наводи да је нападач операцију извршио одговарајући на позив за напад на становнике држава чланица коалиције чија је мета Исламска држава.

Нападач Мохамед Лахулеј-Бухлел камионом је улетио у масу током прославе националног празника Дана Бастиље.

Француски предсједник Франсоа Оланд прогласио је тродневну жалост и упозорио да број погинулих није коначан јер је више од 50 особа теже повријеђено у нападу извршеном у Ници у вечерњим часовима 14. јула.

Тужилац Франсоа Молин изјавио је да је Бухлел /31/ био "потпуно непознат" обавјештајним службама, али да је напад извршен у складу са позивима џихадиста на убиства на Западу.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар