Држављани БиХ преживјели покољ у Ници

Жена и деца били су ми на једном крају, а ја на другом, где је све почело. У једном тренутку видио сам масу људи како трчи, вришти, плаче... Када сам сазнао о чему је реч, престравио сам се, јер нисам знао где ми је породица.

Свијет 15.07.2016 | 13:50
Држављани БиХ преживјели покољ у Ници
Овако је своју драматичну исповест након синоћњег покоља у Ници у разговору за Бпортал.ба почео Алдин Салији, који са породицом живи у Француској, а иначе су пореклом из Призрена.

"Паркирао сам ауто иза хотела 'Негресца' и кренуо према плажи. Одједном, видим гомилу људи како бежи према мени. У том моменту нисам знао шта се десило. Само сам чуо како кажу да камион гази све редом. У том моменту свет се окренуо око мене. Телефоном сам звао жену и пријатеље. Када су се јавили, казали су ми како беже према центру. Тада сам се смирио" прича своју потресну исповест Алдин Салији за Бпортал.ба.


Фото: Бпортал.ба / Промо
Алдин и Сабина

Најмање 73 људи је погинуло, а 100 повређено у Ници када је камион улетио у масу људи који су гледали ватромет поводом прославе 14. јула, француског националног празника. Алдин каже, да је дословно гледао хорор уживо.

"Сачекао сам пет минута ту и кренуо према променади. А тамо, мртви људи, деца, жене... Паника, језа и страх, из минута у минут, били су све већи", наставља своју причу Алдин.

Траг крви, како преносе француски медији, на шеталишту у Ници, а које је иза себе оставио камион, био је дуг чак два километра. Полиција и хитна помоћ били су на све стране, говори Алдин.

"У једном моменту зачули су се пуцњи. Полиција је, касније ћу то сазнати, пуцала на возача. Тек кроз пола сата састао сам се са супругом и пријатељима. Вратили смо се по ауто, а атмосфера је била све гора. Полиција на све стране. Ко год се кретао у близини покоља, на њега су потезали пиштоље. Сви су ходали са рукама дигнутим у вис. Тешко је речима описати како је то изгледало" каже Алдин.

На друштвеним мрежама су се појавили и снимци на којем се види тренутак у којем се камион залеће у масу.

Извор: Бпортал.ба

Коментари / 0

Оставите коментар