Анализа: Нови почетак посрнулог првог пика...

Да ли ће Ентони Бенет искористити нову прилику да реализује таленат о којем је пре три године причала цела лига?

Кошарка 19.07.2016 | 11:15
Анализа: Нови почетак посрнулог првог пика...
Ентони Бенет (23, 203 цм) добио је нови НБА уговор и још једну шансу да у Бруклину оживи каријеру, од које се много очекивало, а која практично није ни почела.

Млади Канађаниин прошао је болан и стрмоглав пут од лета 2013, када га је Кливленд одабрао као првог пика на НБА драфту.

Већ на почетку такмичарске 2013/14 Кавси су схватили да су погрешили са тим избором. Чекали су 33 утакмице да Канађанин оствари први дабл-дабл учинак, а у дебитантској сезони одиграо је 52 утакмице и просечно постизао само по 4,2 поена, уз три скока.

Растанак се догодио очекивано брзо.

У августу 2014, Леброн Џејмс и Кавси почели су да праве шампионски тим, а у њему, логично, није било места за Бенета, који је прослеђен Минесоти заједно са Ендрјуом Вигинсом. "Вукови" су му такође пружили шансу, рачунали на њега на 57 утакмица, током којих су му бројке за благу нијансу боље него у Кливленду - 5,2 поена и 3,8 скокова.

У септембру 2015, уочи нове сезоне, захвалила му се и Минесота, а руку му је пружио Торонто.

Репторси су вратили Бенета у родни град, дали му једногодишњи уговор, а колико је та сарадња била успешна сведочи и чињеница да је Бенет исписао неславну историју лиге.

До прошле зиме, никад се није догодило да први пик са НБА драфта заигра у развојној лиги, а Бенет је то учинио на сопствени захтев. У тријумфу Репторса 905 над Делавером, 20. децембра постигао је 13 поена, уз четири скока, а касније тог дана вратио се у Торонто, на утакмицу против Сакрамента.

Након тог меча одиграо је још три утакмице у развојној лиги, а Торонто га је отпустио 1. марта, да би ангажовао Џејсона Томпсона.

"Инсајдери из Репторса, као и они који су пажљиво пратили Бенета током сезоне у Минесоти, рећи ће вам да су жестоко покушали да га претворе у професионалца, али и да је сваки њихов захтев био једноставно претежак за њега"

"Приватно, људи из НБА лиге били су забринути, јер све теже налазе његову љубав према кошарци и његову вољу да константно ради. Сви воле Бенета, јер је фин, стидљив и учтив младић, коме људи заиста желе да успе. Ипак, сви око њега се нервирају зато што није у стању да схвати шта је потребно за свет НБА лиге", део је једног чланка америчких медија о растанку Бенета и Репторса.

Ове среде, Бенету је поново пружена рука да се извуче и да уради нешто са својом каријером. Бруклин Нетси понудили су му мининални уговор на две године (по 2,1 милион долара), с тим да је прва гаранована.

Да ли ће Канађанин направити заокрет и бар наговестити да предвиђања уочи драфта 2013 нису била потпуно погрешна?

Бенет је прошле недеље играо у Манили за Канаду, на квалификационом турниру за Олимпијске игре. Његова селекција стигла је до финала против Француске, а он је постизао по 6,8 поена, уз пет скокова по утакмици.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар