Крајњи исход пописа - некредибилни резултати

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирко Шаровић изјавио је данас да је крајњи исход пописа становништва у БиХ из 2013. године некредибилност резултата.

Босна и Херцеговина 14.07.2016 | 22:54
Крајњи исход пописа - некредибилни резултати
"Морам да признам да се крећемо у правцу који сам наслућивао да једна одлука о методологији коју је усвојио директор Агенције за статистику БиХ Велимир Јукић производи неку другу, што се и обистинило", рекао је Шаровић новинарима у Добоју.

Оцијенивши да је лоше што је крајњи исход такав, Шаровић је подсјетио да је Народна скупштина Републике Српске донијела одлуку о попису становништва.

Агенција за статистику БиХ објавила је недавно резултате пописа које не признају институције Републике Српске.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је јуче Закон о обради и објављивању резултата пописа становништва, домаћинстава и станова 2013. године у Српској чији је циљ објављивање поузданих и методолошки исправних података пописа који је спроведен 2013. године за територију Републике Српске.

Извор: СРНА

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ДУХ

14.07.2016 17:01

А поклоните им та 2 процента босљака неце нико умрити због тога досадни су вец постали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

14.07.2016 17:24

Браћо. Млатите празну сламу 30 година Срби су некада имали мудре политичаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабо

14.07.2016 17:31

Шаровићу не провоцирај Бакира остаћеш без фотеље, а твоја странка без власти на нивоу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо хрсуз

14.07.2016 17:32

Да ли је кредибилна или не одредиће ЕУРОСТАТ, а никако некакав ентитет или политичар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

14.07.2016 17:34

Народ трази хљеба посла боље здравство сколовање нову вриједност боље законе ,а наси Срби се ухватили Пописа ко пјани плота, није ни цудно сто изумиремо ко народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правник

14.07.2016 17:43

Крајњи исход пописа - некредибилни резултати - кажу готов сви политичари из РС. Али, постоји битна разлика у таквој тврдњи и тим ткз "некредибилним резултатима". Те некредибилне резулате пизнају сви почев од Еуростата, ЕУ, САД, УН и цијелог свијета. Наше РС резултате пописа ако се икада и десе (велико питање) нико неће признати. Прво што ће се десити је следећи сценарио. РС је донијела закон о попису, који ће од стране Бошњака бити подвргнут оцјени Уставности пред Уставним судом РС и наравно проћи ће ту оцјену уставности (јер судом влада СНСД) али ће Уставни суд БиХ такав закон оцјенити неуставним и поништити његова сва правна дејства. Новац грађана се троши улудо и у ништа. Али за СНСД-овце је битно да се новац троши. То што резултате пописа које буде проводила РС нико и нигдје неће признати, то што ти резулати неће имати никакво правно дејство, и то што ће нас ти резултати додатно компромитовати пред цијелим свијетом као некакву абнормалну појаву, владајућу елиту из реда СНСД-а уопште незанима. Битно је да се народне паре поново троше и да се том кампањом око пописа дигне халабука, а народ скрене са економских тема и уједно да СНСД поново покуша да на изборима профитира. У томе је цијела прича. Ако има неких неправилности око пописа становништва у БиХ то се покреће апелацијом пред Уставним судом БиХ, као што је то учинио Младен Босић. То је прави пут, а овај којим нас води СНСД је провалија без дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јозеф

14.07.2016 17:57

Самопрогласени тзв. попис

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

14.07.2016 18:14

Саровицу ниста нисте урадили да спријеците манипулацију! Ниста сто сте тразили и предлозили није просло!

ОДГОВОРИТЕ